szerző:
hvg.hu

"Kamuelőadásokat kell tartani, lényegében nem kell tanítani sem" – ezt mondta az egyetemi berkekben szokatlanul bőkezű ösztöndíjprogramról az egyik odajáró. Hídvéghi Balázs, aki amellett, hogy a Fidesz főkommunikátora, Matolcsy elnök tanácsadója is, feleségével együtt elnyerte a professzori fizetéssel vetekedő havi apanázst.

Nem tudni, felveszi-e a havi apanázst Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, de a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy feleségével együtt sikeresen pályázott az egyik közpénzből fenntartott jegybanki alapítvány ösztöndíjára – feleségével, Hídvéghiné Pulay Brigittával együtt.

©

A dolog további pikantériája, hogy Hídvéghi Matolcsy György jegybankelnök elnöki tanácsadója is.

A lap hétfői cikke szerint a Hídvéghi házaspár már két éve jogosult a havi 300 ezer forintos ösztöndíjra. Hídvéghi mint a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolája hallgatója részesült az ösztöndíjban kommunikációs igazgatói és tanácsadói fizetése mellett. A program egyik résztvevője szerint a képzés nem túl megerőltető:

kamuelőadásokat kell tartani, lényegében nem kell tanítani sem.

A doktori iskola hallgatói három éven át évi 10 hónapra kapják meg a nettó 300 ezres, igen gáláns doktori ösztöndíjat – ez egy professzor fizetésével egyezik, ami okozott némi bérfeszültséget a Pécsi Egyetemen. Hídvéghi és jogász végzettségű felesége 2015-ben kezdte el a képzést, befejezése 2018 második felében várható.

MNB: Ez az ország legnagyobb doktori programja

A cikk állításait nem cáfoló közleményben reagált a fenitekre a Magyar Nemzeti Bank. Mint írták, a Pallas Athéné Alapítványok az ország legnagyobb doktori képzését, a Pécsi Tudományegyetemen létrehozott Geopolitikai Doktori Programot támogatják, amely Magyarországon egyedülálló, magas szakmai színvonalú képzést biztosít olyan neves külföldi és hazai előadókkal, mint például a volt ciprusi jegybankelnök, a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, a Sao Pauló-i Egyetem közgazdász-professzora és a Bolognai Egyetem közgazdász-professzora.

A doktori program hallgatói a képzés során teljesített szakmai munkájukért részesülnek ösztöndíjban - írták.

Amire Hídvéghi büszke lehet

Hídvéghi dolga jelenleg, hogy a Fidesz gyors reagálású és/vagy kampánycélú kommunikációs fullánkjait elhelyezze: tőle tudhattuk meg például, hogy a magyar nőkre nem az idehaza mindennapos családon belüli erőszak, utcai zaklatás, nemi erőszak, hanem a migránsok jelentik a legnagyobb veszélyt. Mindezt válasznak szánta arra az ellenzéki aggályra, miszerint a kormány nem ratifikálja az isztambuli egyezményt, amely a nők elleni erőszak csökkentését célozza.

De Hídvéghi adta a nevét a manchesteri koncerten elkövetett merénylet utáni kommunikációs bravúrhoz is: három mondatban jutott el a megrendüléstől a Fidesz kampánycéljáig, miközben Nagy-Britanniában felfüggesztették a kampányt az előválasztás előtt éppen hajrázó pártok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Biztonsági rizikót jelent a pénzért adott EU-állampolgárság

Biztonsági rizikót jelent a pénzért adott EU-állampolgárság

Így készül Amerika a Brexitre

Így készül Amerika a Brexitre

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

"Hiányozni fogsz" – így búcsúzott a Microsoft elhunyt társalapítójától Bill Gates, Tim Cook és a többiek

"Hiányozni fogsz" – így búcsúzott a Microsoft elhunyt társalapítójától Bill Gates, Tim Cook és a többiek