szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ha például már elmúlt negyven és Budapesten szeretne megvásárolni egy 2-3 szobás ingatlant, akkor ön is ebbe a csoportba tartozik!

A Világgazdaság az Otthon Centrum és a Balla Ingatlan összegzéseire hivatkozva megállapította:

  • Az érdeklődők 41 százaléka a fővárosban keresgél lakást – vagy családi házat, sorházat, ikerházat –, a Pest megyei ingatlanokra a potenciális vásárlók 23 százaléka kíváncsi, a harmadik helyre Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megye került fel 5 százalékos keresési aránnyal az idei év első nyolc hónapjában.
  • A fővárosban leginkább a 15-30 milliós értéksávban keresnek lakásokat, a 30 milliónál drágább lakásokra már kisebb a kereslet.
  • A kereslet 30-30 százaléka a két- és háromszobás lakásokra irányul, négyszobás ingatlant a vevők 17 százaléka nézett meg.
  • Meglepően sokan – a keresők 13,5 százaléka – érdeklődik egyben megvásárolható társasházak, villák és kastélyok iránt. Mindössze 9 százalék most az egyszobás lakások iránti kereslet.
  • Ötmillió forint alatt Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében találni lakásokat. A 100 milliós ingatlanok több mint 80 százaléka Budapesten eladó.
  • Érdekesség, hogy a lakásvásárlók átlagos életkora negyven fölött van, a budapestieké 44,4 év, Közép-Magyarországon 42,5 év.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában