szerző:
hvg.hu

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kivel kötött szerződést a háromszoros olimpiai bajnok klubja.

A 24.hu március óta igyekszik kideríteni, hogy kivel állapodott meg és mekkora összeget fizet az Iron Aquatics a nyári budapesti vizes világbajnokságra felépített úszókomplexum vízfelületeinek használatára. Hosszú Katinka márciusban közölte a Facebookon, hogy elkezdődött klubja úszásoktató programja.

A lap már akkor közérdekű adatigénylést küldött a vizes vb szervezőjének, a Bp2017 Nonprofit Kft.-nek, hogy közölje a Hosszúékkal kötött szerződés részleteit, és a klubot is megkérdezték, mennyit fizet a Duna Arénáért, de nem kaptak választ. Ahogyan az ezzel kapcsolatban megkeresett minisztériumoktól sem.

A törvényes határidő lejárta után a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalnak küldött beadványt a lap, a hatóság május végén pedig felszólította a Bp2017-et, hogy adják ki az adatokat. A kft. most annyit közölt, hogy ők az Iron Corporation Kft.-vel csupán egy szerződést kötöttek, 25 millió forint értékben, és csak a vizes vb népszerűsítésére. Az uszodahasználatra nem.

A 24.hu felvette a kapcsolatot a Duna Arénát átmenetileg üzemeltető B-Omega-T Kft.-vel is, ám onnan egyelőre nem kapott választ a szerződés részleteit firtató kérdéseire. Az sem világos egyelőre, hogy ki üzemeltette az uszodát a világbajnokság előtt – vagyis hogy egyáltalán kivel szerződtek Hosszúék –, mert ezt az adatot egyelőre a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem hajlandó elárulni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!