szerző:
MTI / hvg.hu

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara évek óta készít felmérést tagvállalatainak körében, és ezek szerint Magyarország idén már jóval a régiós átlag fölött szerepelt a bürokráciával, a közigazgatással való elégedettség terén.

Régiós összehasonlításban Magyarország idén már a negyedik helyet foglalta el a listán – közölte a kamara elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Dale A. Martin szerint a cégek számára fontos, hogy a hatóságok gyorsan reagáljanak, együttműködő partnerként viselkedjenek a vállalatokkal szemben, ha ugyanis a vállalat nem kap időben választ, az a versenyképességét is ronthatja, mert lépéshátrányba kerülhet a többi szereplőhöz képest.

Szerinte a felméréseik eredménye a kormány számára lehet kritika is, de elsősorban az üzleti környezet további fejlesztéséhez hivatott megalapozott szempontokat szolgáltatni. A kormány tudomásul veszi jelzéseiket, és reagál is rájuk – tette hozzá.

"Még mindig van lehetőség a javulásra, de a trend azt mutatja, hogy jó irányba haladunk" – mondta a bürokrácia csökkenésével kapcsolatban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!