szerző:
Zelki Benjámin

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze jövő hétre a városházán. A meghívó szerint a Rómaival kapcsolatos döntést hoznának meg. Vajon milyen döntést, alig pár nappal a népszavazás kihirdetése után?

Rendkívüli közgyűlést tart a főváros október 18-án szerdán 8 órakor – derül ki a Főváros Kommunikációs Igazgatóságának kiküldött közleményéből. A budapest.hu oldalon közzétett közgyűlési meghívóban egyetlen egy pont szerepel:

"Javaslat a Csillaghegyi-öblözetben kialakítandó árvízvédelmi létesítménnyel kapcsolatos közgyűlési döntésre".

Ez igen érdekes fordulat négy nappal azután, hogy a Kúria hitelesítette a Római-partról tartandó népszavazást, melyre az országgyűlési választások környékén kerülhetne sor reálisan.

Vajon milyen döntést szeretnének hozni ilyen hamar? A vasárnapi boltzárról és az olimpiáról tartandó népszavazás eseményeit alapul véve akár az is elképzelhető, hogy a politikai vereség esélyét magában foglaló népszavazást megelőzve visszavonják azt a határozatot, melyet tavasszal fogadott el a közgyűlés arról, hogy közvetlenül a part mentén építenék meg a mobilgátat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!