szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bécsben szembesítették Orbánt a veje volt cége elleni vizsgálattal.

Bécsben a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkancellárjával tartott közös sajtótájékoztatót Orbán Viktor a találkozójuk után, az Index ekkor kérdezhetett a miniszterelnöktől.

Kihasználva az alkalmat Orbánt arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy az OLAF vizsgálja a veje, Tiborcz István korábbi cégének, az Eliosnak a közbeszerzéseit.

Magyarországnak az álláspontja ilyen esetekben világos, minden esetben a szükséges eljárásokat, vizsgálatokat el kell végezni, ez most is így fog történni

- válaszolta Orbán, akit ezután arról kérdeztek, hogy mikor fogják nyilvánosságra hozni a vizsgálati anyagot, illetve hogy beszélt-e Tiborcczal. Erre azt mondta:

Az ilyenkor szokásos törvényi rendnek megfelelően fogják nyilvánosságra hozni, semmilyen üzleti üggyel nem foglalkozok, nem is fogok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Index: Orbán segítségével került kapcsolatba Tiborcz és Simicska

Egy Simicska-közeli forrás arról beszélt a lapnak, hogy nem Simicska akart évekkel ezelőtt beszállni Tiborcz mellé, és nem is utóbbi kereste meg az oligarchát, hanem a miniszterelnök közreműködése hozta tető alá a felek későbbi együttműködését. A cikkből más érdekességekre is fény derül.

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk