szerző:
hvg.hu

Gödön épülhet meg a műugrótorony.

Egy február 12-i kormányhatározat-módosításból derült ki, hogy a Dunakeszire tervezett szabadtéri műugrótorony- és medencefejlesztést végül Gödön valósítják meg. A 2016 decemberében elkülönített 635 millió forintos keretösszeg nem változik.

Dunakeszi város fideszes képviselője egyébként a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence, aki egyben a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke. Göd szintén Tuzson választókerületéhez tartozik.

A helyszínt már Dunakeszin belül is megváltoztatták egyszer, az alpolgármester, Erdész Zoltán pedig úgy nyilatkozott, hogy „rendkívül nagy a lakosság ellenállása, a szép Duna-parti környezetben testidegennek, észszerűtlen beruházásnak tartanák a műugrócentrum felépítését.”

A műugró-sportág legutóbbi beruházása a budapesti vizes-vb 3 milliárd forintból épített Batthyány téri ugrótornya volt, melyet teljes visszabontásra ítéltek. 

Tuzson a cikk megjelenéséig nem reagált a hvg.hu kérdéseire. A gödi polgármester, Markó József sem nyilatkozott a döntés hátteréről, mindössze annyit közölt, hogy a fejlesztés a gödi termálstrand egy kihasználatlan részén valósul majd meg, és a város „a területhasználatért cserébe a létesítményben szolgáltatásokat kap. Beruházási és üzemeltetési költség Göd várost nem terheli."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!