szerző:
hvg.hu

Zugló vasútállomás és környéke tipikusan egy olyan pont a XIV. kerületben, ahol sok mindent terveztek már, de sosem lett belőle semmi, így pusztul az egész, úgy, ahogy van. Ha egyszer lenne rá tényleges szándék és forrás, modern közlekedési csomóponttá lehetne átépíteni a Thököly út-Hungária körút kereszteződést illetve annak környékét a vasúttal együtt.

2013-ban már az is nagy újdonságnak számított, hogy felújították a Thököly út Hungária körút és Mexikói út közötti szakaszát, amelyen akkor már szinte alig lehetett már haladni a sok kátyú miatt. Tovább javult a helyzet, amikor átépítették az 1-es villamos pályáját, akkor is felszámoltak jó néhány úthibát.

Egyébként minden maradt a régiben: a csomópontot kifejezetten elcsúfítja az ott lévő lepukkant bírósági épület, Zugló vasútállomás állapota pedig kritikán alul. Kifejezetten koszos, lerobbant, nem akadálymentesített és külön figyelmet érdemel a peronhoz vezető lépcsők felé tákolt „védőtető”.

Amíg napirendben volt a 4-es metró Keleti pályaudvar és Bosnyák tér közötti szakaszának építése, Zugló vasútállomásnál intermodális csomópont kialakítását tervezték. Ebből végül semmi sem lett. Aztán felmerült, hogy feltámasztják a Thököly úti villamost és tovább építik a pályát Rákospalotáig, de ez is dugába dőlt aztán.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum főigazgatója szerdán Facebook-oldalán tette közzé a Várostervezési Napok 2018 győztes pályaművét Zugló vasútállomás újragondolásáról. Vitézy Dávid zsűritag volt a versenyen. A győztes pályamunka animációja szerint lebontanák a lerobbant bírósági épületet, eltüntetnék a vasúti hídnál lévő középperonos buszmegállót, üvegborításos, több vágányos vasúti megállót alakítanának ki, ami közvetlen kapcsolatot kapna a felszín alatt futó metróvonalhoz.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy dobásra készül az Android atyja: készül a telefon, amely az ön virtuális mása lehet

Nagy dobásra készül az Android atyja: készül a telefon, amely az ön virtuális mása lehet

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva

"Fatális hiba nem megszavazni a Mártát" - durva hétvége elé néz az LMP

"Fatális hiba nem megszavazni a Mártát" - durva hétvége elé néz az LMP

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

Ezért nem tudunk lemondani a státusszimbólumokról

Ezért nem tudunk lemondani a státusszimbólumokról

Beperelt egy játékost az Epic Games, mert csalt a Fortnite-ban

Beperelt egy játékost az Epic Games, mert csalt a Fortnite-ban