szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már egy olimpia is kijött volna ennyi pénzből.

Elképesztő számot közöl az Mfor.hu: a portál szerint 2010 óta csaknem 1500 milliárd forintot költött a kormány a sportra.

A portál felidézi: stadionokra mintegy 350 milliárd forint ment el, egyéb sportlétesítményekkel együtt már 796 milliárdnál jár a kormány sportszámlája. Ebből a pénzből már egy olimpiát is meg lehetne rendezni, írja az Mfor, amely emlékeztet: a PricewaterhouseCoopers nemzetközi tanácsadó vállalat 2017 elején 774 milliárd forintra taksálta a 2024-es budapesti olimpia teljes költségvetését – a jellemző költségnövekedések nélkül.

Ezen túl az Mfor a szakpolitikai kiadásokat (például a versenysportok támogatását) további 155 milliárdra becsülte, a zárszámadási törvények alapján pedig a társasági adó kiesését 2016-ig 359 milliárdra. Azóta pedig további 167 milliárdról mondhatott le az állam.

A részszámlákat összeadva 1475 milliárd forintra tehető az az összeg, amit az Orbán-kormány a regnálás alatt a sporttal összefüggésben elköltött – írja az Mfor.

(Mfor)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!