szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eltűnt a földi kiszolgáló személyzet egy tagjának a telefonja, az egyik utas lopta el. Közben kiderült, hogy a biztonsági óvintézkedés miatt a kár akár több millió forint is lehet.

Percekkel a felszállás előtt visszafordítottak egy repülőgépet kedden Budapesten, a spanyolországi Alicante-ra tartó Wizz Air-járat egy telefontolvaj miatt szakította meg indulását - írta meg korábban a hvg.hu is.

Az történt, hogy a földi kiszolgáló személyzet egy tagjának eltűnt a mobilja, az időközben kiérkező hatóságok pedig valószínűsítették, hogy az egyik gépen tartózkodó utas vehette el azt.

Végül megkerült a mobil, de az ATV-nek nyilatkozó légiügyi szakértő szerint a 100-150 ezer forintos telefon miatt több milliós kár keletkezhetett. Pető György azt mondta, az esetet "lehetett volna intézni másképp is", például azzal, hogy a célállomáson kezdik keresni az eltűnt telefont. "Ha azt feltételezik, hogy aki ellopta a telefont a repülőgép fedélzetén van, és a gép, teszem azt, repül két órát a desztinációjáig, van annyi idő, hogy értesítsék a helyi hatóságokat arról, hogy az utasokat majd meg kell kérdezni".

Hogy ez végül miért nem így történt, nem tudni, az ATV-nek csupán egy közleményt küldött a Wizz Air, ebben azt írták, hogy az utasok elnézését kérik, és hogy számukra az utasok és a személyzet biztonsága elsődleges fontosságú.

A gép végül késő éjjel landolt Spanyolországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

Videó: Az Oppo is megmutatta, hogyan tölti távolról a telefont

Videó: Az Oppo is megmutatta, hogyan tölti távolról a telefont

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt