szerző:
hvg.hu

Eltűnt a földi kiszolgáló személyzet egy tagjának a telefonja, az egyik utas lopta el. Közben kiderült, hogy a biztonsági óvintézkedés miatt a kár akár több millió forint is lehet.

Percekkel a felszállás előtt visszafordítottak egy repülőgépet kedden Budapesten, a spanyolországi Alicante-ra tartó Wizz Air-járat egy telefontolvaj miatt szakította meg indulását - írta meg korábban a hvg.hu is.

Az történt, hogy a földi kiszolgáló személyzet egy tagjának eltűnt a mobilja, az időközben kiérkező hatóságok pedig valószínűsítették, hogy az egyik gépen tartózkodó utas vehette el azt.

Végül megkerült a mobil, de az ATV-nek nyilatkozó légiügyi szakértő szerint a 100-150 ezer forintos telefon miatt több milliós kár keletkezhetett. Pető György azt mondta, az esetet "lehetett volna intézni másképp is", például azzal, hogy a célállomáson kezdik keresni az eltűnt telefont. "Ha azt feltételezik, hogy aki ellopta a telefont a repülőgép fedélzetén van, és a gép, teszem azt, repül két órát a desztinációjáig, van annyi idő, hogy értesítsék a helyi hatóságokat arról, hogy az utasokat majd meg kell kérdezni".

Hogy ez végül miért nem így történt, nem tudni, az ATV-nek csupán egy közleményt küldött a Wizz Air, ebben azt írták, hogy az utasok elnézését kérik, és hogy számukra az utasok és a személyzet biztonsága elsődleges fontosságú.

A gép végül késő éjjel landolt Spanyolországban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!