szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már az is szinte aprópénznek tűnik a Mr. Funknál, hogy egy évvel korábban még csak 70 millió forint volt a veszteség.

Mérlegen a NER
Az igazság napja május 31-e, amikor a cégek közzétették éves beszámolóikat. Ekkor derült ki az is, mennyit fialt a kormányközeli vállalkozóknak 2017-ben Orbán Viktor, Lázár János vagy Rogán Antal barátsága.
Friss cikkek a témában

Nem tűnik a legjobb üzletnek Vajna Tímea fánkozója. A Mr. Funk Vendéglátó Kft. már 2016-ot is 70 millió forint veszteséggel zárta, a most beadott 2017-es beszámolóból viszont kiderül: tavaly már 168 millió forint veszteséget termelt a cég.

Pedig az árbevétel nagyot is nőtt, 22 millióról 184 millió forintra. Csakhogy eközben az anyagjellegű ráfordítások 59-ről 180 millió forintra emelkedtek, a bérekre és más, személyi jellegű kiadásra 22 helyett 107 milliót kellett költeni, és még a pénzügyi műveletek is elvittek a 2016-os ötmillió után újabb 19,4 millió forintot.

Tovább nőttek a cég tartozásai is, a hosszú lejáratú kötelezettségek már elérték a 435 millió forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!