szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövőre nem lehetne pluszpénzt felvenni a túlórák után, csak szabadságként vehetik ki azt a rendvédelmi dolgozók. Ezért félő, hogy működésképtelenné válik a büntetés-végrehajtás is, mondta a szakszervezet főtitkára.

Megírtuk, megváltoztatnák a rendvédelmi dolgozók munkaügyi szabályozását, emiatt a túlórákért már nem vehetnek föl pluszpénzt, hanem ki kell venniük szabadnapnak január elsejétől, ha életbe lép a tervezet. Az atv.hu-nak Kucsera Miklós, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FBVSZOSZ) főtitkára azt mondta csütörtökön, a kiadott szabadnapok miatt működésképtelenné válhat a büntetés-végrehajtási szféra.

Az ágazatot ráadásul komoly munkaerőhiány is sújtja, nagyjából 10 százalékos létszámhiánnyal küzdenek. Mindennek tetejébe félő, hogy sokan ott is hagyják a rendvédelmi pályát, mivel többen a rengeteg túlóra miatti pluszjövedelmek miatt választották ezt a hivatást. Ráadásul most, hogy a határkerítést is őrizni kell, még több rendőrre van szükség.

Tömeges leszerelési hullám és rendőrhiány jön?

A tervek szerint 2019 elejétől kezdve nem fizetik ki a rendőrségnél a túlórát, hanem szabadnapra átszámítva adják oda. Millióktól eshetnek el a rendőrök, akik emiatt túlhajszoltak lesznek és tömegével távozhatnak egy blogposzt szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Elektromos családi furgonnal jön ki a Mercedes

Elektromos családi furgonnal jön ki a Mercedes

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal