szerző:
MTI / hvg.hu

A zempléni, tokaji hegységben alakítanának ki pályákat, Nyíregyházán pedig autó- és motorsport arénát szeretne az EMMI.

Multifunkciós autó- és motorsport aréna épülhet Nyíregyházán, mondta el Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hétfőn. Szabó szerint

a tervezett létesítmény a ralikrossznak, az autókrossznak és a gokartnak jelent majd otthont, de terveznek vezetéstechnikai központot, egy 50 szobás szállodát, valamint egy konferenciaközpontot is.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke azt mondta, a hazai sportági szövetség a rali Eb utolsó fordulójának megrendezésére nyújt be pályázatot a Nemzetközi Autósport Szövetséghez (FIA), s nyíregyházi központtal, 2019 és 2023 között szeretne otthont adni a sorozat záróversenyének. Hozzátette, jelentősen növeli a tervezett verseny jelentőségét, hogy Magyarország az utolsó fordulónak adhatna otthont nyíregyházi központtal, illetve 

a zempléni, tokaji hegységben kialakított, klasszikus pályákon.

Az Emmi-államtitkár szerint magánügy, hogy gyermekei milliós magániskolában tanulnak

A világ leghíresebb divattervezőit inspirálja alkotásra Frida Kahlo 64 évvel a halála után is, és a Frida-mánia nem hagy alább. A mexikói festőművész, feminista ikon ruhatárának titkát próbáltuk megfejteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!