szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az első alkalom, hogy kormányközeli érdekcsoportok jelentkeztek be a paksi bővítés munkálataira. Ha Mészáros üzlettársa nyer, talajjavítási és szivárgásvédelmi feladatokat láthat el, összesen több mint 40 milliárd forintért.

Két tenderre is jelentkezett a Paks II. beruházásban a Mészáros Lőrinccel üzleti kapcsolatban álló Szijj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt Kft. a Roszatom honlapjára felkerült dokumentumok szerint, írja a 444.

A Duna Aszfalt Kft. talajjavításra és szivárgásvédelemre pályázott, előbbi esetben 115 millió euró, azaz 36,8 milliárd forint, utóbbinál 15,8 millió euró, azaz 5 milliárd forint lehet a maximális megajánlott ár, amiért az egyes munkákat elvégeznék.

A Duna Aszfalt több nagy állami beruházáson is dolgozott már együtt a volt felcsúti polgármesterrel, de a jelentkezők között egyebek mellett az építőipari beruházásokról ismerős A-Híd Építő Zrt. is megtalálható.

A Roszatom tavaly év eleje óta folyamatosan hirdeti meg a Paks II.-re vonatkozó tendereket, és annak ellenére, hogy a paksi beruházás 40 százalékát magyar cégek végezhetik, ez az első alkalom, hogy a kormányhoz közeli gazdasági érdekkörök valamelyike is pályázott. Azoknak ugyanis eddig ilyesmiben nem nagyon van tapasztalatuk, teszi hozzá a portál, megállapítván azt is, hogy eddig rendre kisebb összegű tenderekről volt szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik