szerző:
hvg.hu

Szépen lassan kiürül a CEMP.

Több milliárd forint értékű részvénycsomaggal gazdagodott a közelmúltban Spéder Zoltán által a nyáron alapított Silhouette Capital Management Kft. – derült ki cégbírósági iratokból. A G7.hu azt írja, Spéder tőkeemelés formájában apportálta a CEMP egy leánycégének, a Cemp-X-nek a részvényeit a Silhouette-be, így annak törzstőkéje 4,047 milliárd forinttal emelkedett. A csomag augusztus végén került át a Silhouette Capitalhoz, és ezt egy hete, szeptember 3-án jegyezték be a cégbíróságon.

Spéder Zoltán egyúttal a Dorsum Informatikai Zrt.-ben lévő 1287 darab részvényét is apportálta a Silhouette-be. Ez a részesedés a tavaly 4 milliárdos árbevétellel és 700 milliós nyereséggel zárt pénzügyi informatikai fejlesztőcég 51 százalékos tulajdonrésze, a csomagot 2,9 milliárd forintos értéken apportálták a vállalkozó új vagyonkezelőjébe. Így néhány hét alatt 6,9 milliárd forintra nőtt a Silhouette vagyona.

Mivel a piacon egy ideje már pletykálnak a CEMP közelgő eladásáról, ezért érdekes pillanatban történtek a változások. Azt ugyan nem tudni biztosan, hogy miért rendezi át tulajdonát Spéder, de egy esetleges eladást ez mindenképpen megkönnyíthet.

Simicska Lajos után Spéder Zoltán volt a másik olyan milliárdos, aki az elmúlt években kiesett Orbán Viktor kegyeiből. Ahogyan arról a hvg.hu is írt, az üzletember vendéglátóipari vállalkozást alapított, az Asahi Food Zrt.-ben a részvények 70 százaléka az övé.

Az Orbán Viktorral korábban jó viszonyt ápoló, majd kegyvesztetté vált üzletembert az Andy Vajnához került TV2-ben – ahogyan fogalmaztak – „intim pillanataiban” készített fotókkal, tendenciózusan szerkesztett állításokkal úgy ábrázolták, mint egy pénzéhes, cégeit „toldozó-foldozó” bankárt, kiteregetve magánéletét, sőt, egészségi állapotát is. A hvg.hu derítette ki, hogyan rakták össze tudatos csúsztatásokkal a riportot, például a kolléganőjének elköszönésképpen adott pusziból egyenesen smárolós jelenetet kreálva. A bíróság ezért jogerősen 4,5 millió forint sérelemdíjat ítélt meg Spéder Zoltánnak.   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Több mint száz kecskét tartottak egy pincében Érden – videó

Több mint száz kecskét tartottak egy pincében Érden – videó

Mi a különbség a propaganda és az elemzés között? Ezen az adatsoron bemutatjuk

Mi a különbség a propaganda és az elemzés között? Ezen az adatsoron bemutatjuk

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Elképesztően ritka, régi családi fényképek bukkantak fel eBay-en

Elképesztően ritka, régi családi fényképek bukkantak fel eBay-en