szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MNB liberális alapvetéseket határozott meg Versenyképességi programjával, és szembemegy a kormány által eddig vallott értékekkel, mint pl. a munkaalapú társadalom. A valósággal pedig köszönőviszonyban sincs.

Szembemegy az Magyar Nemzeti Bank 330 pontos Versenyképességi programja mindazzal, amit a kormány az elmúlt nyolc évben csinált – ezt az 1995–98 között MNB-alelnök, 2016-ig Magyar Liberális Pártban politizáló Bodnár Zoltán mondta az ATV-ben. Gyakorlatilag egy ellen-kormányprogram született, hiszen olyanok olvashatóak enne, hogy a tudásalapú társadalom a fontos (miközben a kormány a munkaalapú társadalmat hirdeti 2010 óta), emellett a hosszabb távú előrejelzések az ausztriai bérekhez való felzárkózásról "hülyeségek". Az anyag leírja, milyen feltételei vannak a célok megvalósításának, ezek alapvetően liberális alapvetések, de a valóság ezekkel nincs köszönőviszonyban. Bírálja például a tőzsdei osztalékok szja-mentességének ötletét, ez Mészáros Lőrinc hatalmas vagyonának adómentességét hozná el, amikor majd belép a tőzsdére. És azt sem érti, miért maradt ki a programból a korrupció szerepe és hatása a kkv-szektorra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!