szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az épület jelentős részét felvásárolták és most fel is újítják.

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cégéhez került a Szabadság téri Adria-palota - írja a BDPST Group közleménye alapján a 444.hu.

A HVG egy éve még arról írt, hogy az Adria-palota egy dubaji befektető kezében van, Tiborcz cége most viszont azt közölte, hogy az épület jelentős részét megvásárolták, és "egy komplex felújítás révén új életre keltik" a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló, neobarokk stílusjegyeket viselő Adria-palotát.

"Az 1900 és 1902 között az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság megbízásából épített ingatlannak az elmúlt száz évben hányatott sorsa volt, ami miatt jelenleg jelentősen leromlott állapotban van" - tették hozzá.

Az épületben a tervek szerint a felújítás után üzletek, irodák és lakások lesznek majd.

Nem ez az első ikonikus belvárosi épület, amelyet megszerez a BDPST-csoport: korábbi hírek szerint többek között egy Andrássy úti villából butikhotelt alakítanak ki, a volt MAHART-székházból is hotelt csinálnak, a Tropicana kaszinó új belvárosi épülete is az övék, de a turai kastélyt is ez a cég alakítja rendezvényközponttá és egy visegrádi szállodafejlesztés is köthető hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma