szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ítélet született másodfokon.

Másodfokon, jogerősen enyhítette a Buda-Cash egyes volt vezetőinek ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla – írja az Index.

Első fokon a vádlottak 7 év 6 hónap börtönbüntetést kaptak. A portál beszámolója szerint T. Péter vádlott büntetését 6 évre csökkentették, emellett 8 évig nem vezethet céget, Gy. János 5 év börtönt kapott, és 6 évig nem vezethet céget, P. Gyula pedig végül 4 évet kapott és csak öt évig nem fog céget vezetni. V. Péter és P. Zoltán büntetési tételén nem változtattak.

Az ítéletekbe az előzetesben és a házi őrizetben töltött idő beleszámít, utóbbi nem minden elítéltnek egyenlő mértékben. Korábban vagyonelkobzásra is ítélték őket, de ezt megszüntették másodfokon, mert nem találtak erre „ténybeli alapot”, valamint „alaposnak tűnő polgári jogi igények merültek fel, ezek nem lennének teljesíthetők, ha elkoboznák a vagyonukat.”

A Buda-Cash Brókerház működési engedélyét 2015. február 23-án függesztette fel a Magyar Nemzeti Bank, miután egy átfogó vizsgálat során súlyos visszaélésekre utaló információkat fedezett fel. Ezt követően az egész szektorban eladási roham kezdődött.

A vezetőket azzal vádolták, hogy 2007 áprilisától 2014 májusáig az ügyfelek pénzéből rendszeresen vásároltak tőzsdén forgalmazott értékpapírokat anélkül, hogy az ügyfelek erre megbízást adtak volna. V. Péter elsőrendű vádlott 2008 és 2014 között 9,2 milliárd forintot utaltatott offshore számlákra, és hogy a DRB bankcsoport takarékszövetkezeteit azért vették meg 2007-ben, hogy a sikkasztással okozott, több mint tízmilliárd forintos hiányt a betétesek vagyonával betömjék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja