szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásoknak megfelelő mértékben növekednek a nyugellátások 2021-ben.

Megjelent a szerda este publikált Magyar Közlönyben a nyugellátások és egyes más ellátások 2021. január havi emeléséről szóló kormányrendelet. Ebből kiderül, hogy

a jövőre várt inflációnak megfelelő mértékben, azaz 3 százalékkal emelkedik az érintettek járandósága.

Az emelésről szóló rendelet értelmében emelkedik többek között az öregségi, az özvegyi és a szülői nyugdíj, az árvaellátás és a rokkantsági ellátás.

A jogszabály értelmében a 2021. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani.

Jövőre indul a 13. havi nyugdíj visszaépítése is az ellátásba, annak keretében az érintettek egy heti plusz nyugdíjat kapnak majd februárban a 3 százalékkal megemelt alapnyugdíjon felül. 2022 februárjában már plusz két, egy évvel később pedig plusz három heti nyugdíj jár majd, 2024 februárjától pedig már a plusz egyhavi nyugdíjat folyósítják majd.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

Mekkora "bűn" Gulácsi Péter kiállása a magyar foci túlpolitizált világában?

Mekkora "bűn" Gulácsi Péter kiállása a magyar foci túlpolitizált világában?

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum