szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután hitellel is támogatják a lakásfelújítási programot, nagyjából százezresre bővülhet az érintettek száma az ingatlan.com szerint. Van is mit felújítani sok ingatlanon.

Nagyjából 100 ezer lakásban kezdődhet meg a munka a jövőre induló, államilag támogatott lakásfelújítási programban, miután a kormány bejelentette, hogy lakásfelújítási hitelt is kínál – számol az ingatlan.com.

Rá is fér a felújítás sok lakásra. A portálon 2020-ban 425 ezer lakóingatlan-hirdetést adtak fel, 18 százalékukat felújítandóként kínálták eladásra. Az újszerű és felújítottak aránya 30 százalékos volt.

A kínálatban idén megjelent fővárosi lakásoknak a 20 százalékára fér rá a korszerűsítés az eladók szerint, a megyeszékhelyeken és kisebb városokban a felújítandó lakások aránya 16 és 15 százalékos, a községekben pedig 20 százaléknál is magasabb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bankmonitor Gazdaság

9 fontos kérdés a felújítási támogatással kapcsolatban

A felújítási támogatás lázban tartja a családokat, hiszen ki hallott már olyat, hogy a felújítási költségek felét utólag megtéríti az állam. A lehetőség beindította sokak fantáziáját, és máris azon megy a tanakodás, hogy miként lehet minél többet nyerni vele. Az alábbiakban összegyűjtöttük a Bankmonitor.hu hitelszakértőihez beérkezett legérdekesebb kérdéseket, és természetesen meg is válaszoljuk azokat.

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából