szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Van, ahol 12 ezer forintnyival is többet számolnak fel az ellátásért.

Koronavírus-díjat szednek a járvány miatt a lengyel magánegészségügyben – idézi a Business Insider Polska cikkét a Napi.hu. Az új költség összege változó, van ahol csak 10 zlotyt (nagyjából 800 forint) számítanak fel, máshol 150-et (12 ezer forint).

A legmagasabb koronavírusdíjat a fogorvosok számolják fel, a járvány miatt ugyanis drágultak az általuk használt anyagok, nem beszélve olyan további költségekről, mint például a gumikesztyűk, a fertőtlenítő szerek, a maszkok, az új kötények és köpenyek ára.

A lap szerint a pluszkiadásokat már a járvány kezdetekor elkezdték áthárítani a pácienseikre. A koronavírus-díj miatti panaszok azóta elárasztották a közösségi médiát, a díj jogosultságát rengetegen vitatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Vállalkozás

A koronavírus miatt egyre többen műttetik magukat magánkórházakban

Nemcsak az állami, de a magánegészségügyben is megnőtt a terhelés a járvány második hullámában. Utóbbi leginkább a tesztek végzésével segít, de több magánkórházban megnőtt a műtétek iránti igény is. Ugyanakkor, mivel a magánintézményben dolgozó orvosok és szakemberek többsége az állami szférában is dolgozik, néhány magánkórházban a helyettesítésük is kihívást jelent.

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó