szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Alibaba alapítója október óta nem adott hírt magáról.

Kínai angoltanárokhoz intézett beszédet Jack Ma kínai milliárdos azon a videón, amelyet a Tianmu News tett közzé, és amely állítólag szerda reggel készült. Október óta ez az első alkalom, hogy az Alibabát és az Ant Group fintechóriást alapító üzletember hírt adott magáról.

A most megjelent felvételen az üzletember a Jack Ma Alapítvány által 2015-ben életre hívott díj átadóünnepségének keretében szólt száz, a vidéki Kínában angolt tanító pedagógushoz. Egyebek mellett azt mondta nekik: „Újra találkozunk, amikor a járvány véget ér” – írja a Global Times.

A videó tanúsága szerint Ma az elmúlt napokban egy általános iskolát is meglátogatott Hangcsouban.

Az angoltanárból lett üzletember október 24-én jelent meg utoljára nyilvánosan, akkor egy sanghaji gazdasági konferencián bírálta a hagyományos kínai bankszektort és az azt felügyelő hatóságokat. Ezt követően a kínai jegybank és a pénzügyi felügyelet megváltozott szabályozási körülményekre hivatkozva visszavonta az Ant tőzsdei bevezetését, egy nappal a tervezett bevezetés előtt. Az üzletember a Twitter-oldalát, amelyen korábban meglehetősen aktív volt, október 10-e óta nem frissítette.

Ahogy a hvg360-nak az alábbi cikkében is olvasható, Ma eltűnése, illetve a cégbirodalma elleni vizsgálatok azt jelzik: Hszi Csin-ping kínai pártfőtitkár-államfő a techcégeket és azok vezetőit is figyelmezteti, hogy a kommunista párt hatalmát tilos megkérdőjelezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állítólagos titkosított tervet fedett fel a jobbikos Stummer János, Orbánt is belekeverte

Állítólagos titkosított tervet fedett fel a jobbikos Stummer János, Orbánt is belekeverte

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata

Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata