szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti milliárdos érdekeltsége nem sokkal a veszélyhelyzet kihirdetése után csapott le az Andante Borpatikára.

Alig egy évvel azután, hogy a felcsúti milliárdoshoz, Mészáros Lőrinchez került egy budapesti I. kerületi borozó és étterem, az új tulajdonosok végelszámolással bezárják azt – írta az Mfor.hu.

Az ügy főszereplője az Andante Borpatika, amelyet nem sokkal a koronavírus-járvány miatt kihirdetett első veszélyhelyzet után szerzett meg a Mészáros érdekeltségébe tartozó Talentis Group.

Az éttermet korábban Kovács Ákos zenész, illetve Tiffán Zsolt borász, a Fidesz volt parlamenti képviselője üzemeltette, de a páros később kiszállt belőle. Ezt követően átmenetileg egy ügyvéd lett az üzemeltető cég tulajdonosa.

A cégkivonat alapján a kft most végelszámolás alatt van, amelyet a tulajdonos január 28-án határozott el, a végelszámolási eljárás pedig néhány nappal később, február elsején indult el.

A döntést a koronavírus-járvány hatásaival indokolta az Mfor.hu-nak a Mészáros Csoport.

"Az Andante Borpatika Kft. megvásárlása után megvizsgáltunk számos üzleti lehetőséget, egyebek közt a társaság reorganizációját is. Végül azonban – a többi között a COVID-járvány szektort érintő negatív hatásai miatt is – az a döntés született, hogy végelszámolással megszüntetjük a társaságot, természetesen az eljárásra vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartása mellett" – írták a lap kérdésére.

A budai Andante Borpatika 2005 óta működött egy 277 négyzetméteres – az I. kerületi önkormányzattól bérelt – helyiségben. Az üzemeltető igen jutányos áron használhatta a helyiséget: a 444.hu 2016 nyarán írt arról, hogy a tulajdonosok havi 113 153 forintért (plusz áfáért) bérelték az ingatlant, amely 408,5 forintos négyzetméterárat jelentett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában

Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant