szerző:
hvg.hu

A Tiffán Zsolt fideszes képviselő és Kovács Ákos érdekeltségébe tartozó Andante Borpatika havi 408,5 forintot fizet az üzlethelyiség négyzetméteréért az I. kerületnek. A stabilan veszteséges cég szerződését nemrég hosszabbították meg a polgármester javaslatára 5+5 évvel. A Ruszwurm cukrászdát arra hivatkozva paterolnák ki a Várból, hogy csak havi 575 forintot fizet az üzlethelyiség négyzetméteréért.

430 forintot kell fizetni egy nagyfröccsért Kovács Ákos dalszerző és énekes stabilan veszteséges Andante Borpatika nevű éttermében a Bem rakparton. Ebben még semmi különös nem lenne, de abban már igen, hogy

a 277 négyzetméteres üzlethelyiséget a zenész és társa, Tiffán Zsolt fideszes borász havi 113 153 forint plusz áfáért bérli az I. kerületi önkormányzattól

– ahogy a 444 rámutat. A bérleti szerződést tavaly ősszel Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester indítványára 5+5 évvel meghosszabbították. Emellett a képviselő-testület arról is döntött, hogy elég, ha a bérleti díjat évente csak a jegybanki alapkamat mértékével emelik.

A négyzetméterár tehát nettó 408,5 forintra jön ki, ami alatta marad a Borpatikában kapható nagyfröccs árának.

Az I. kerületi önkormányzat a hírre reagálva közölte, azért állapítottak meg ekkora bérleti díjat, mert figyelembe vették, hogy Ákosék mekkora átalakításokat eszközöltek az üzlethelyiségen.

A Ruszwurm cukrászdát azért ebrudalnák ki a budai Várból, mert a cukrászda – az önkormányzat közleménye szerint – mindössze 6900 forintos bérleti díjat fizetett egy évre négyzetméterenként, miközben

a többi bérlő 47 ezret perkál az üzlethelyiségek négyzetméteréért egy évben.

Ez havonta 3915 forintot jelent. A 444 olyan kerületi, az Andante Borpatika közelében lévő, étteremnek használt üzlethelyiségről is tud, amelyet bérlője havi tízezerért bérel négyzetméterenként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!