szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tiffán Zsolt fideszes képviselő és Kovács Ákos érdekeltségébe tartozó Andante Borpatika havi 408,5 forintot fizet az üzlethelyiség négyzetméteréért az I. kerületnek. A stabilan veszteséges cég szerződését nemrég hosszabbították meg a polgármester javaslatára 5+5 évvel. A Ruszwurm cukrászdát arra hivatkozva paterolnák ki a Várból, hogy csak havi 575 forintot fizet az üzlethelyiség négyzetméteréért.

430 forintot kell fizetni egy nagyfröccsért Kovács Ákos dalszerző és énekes stabilan veszteséges Andante Borpatika nevű éttermében a Bem rakparton. Ebben még semmi különös nem lenne, de abban már igen, hogy

a 277 négyzetméteres üzlethelyiséget a zenész és társa, Tiffán Zsolt fideszes borász havi 113 153 forint plusz áfáért bérli az I. kerületi önkormányzattól

– ahogy a 444 rámutat. A bérleti szerződést tavaly ősszel Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester indítványára 5+5 évvel meghosszabbították. Emellett a képviselő-testület arról is döntött, hogy elég, ha a bérleti díjat évente csak a jegybanki alapkamat mértékével emelik.

A négyzetméterár tehát nettó 408,5 forintra jön ki, ami alatta marad a Borpatikában kapható nagyfröccs árának.

Az I. kerületi önkormányzat a hírre reagálva közölte, azért állapítottak meg ekkora bérleti díjat, mert figyelembe vették, hogy Ákosék mekkora átalakításokat eszközöltek az üzlethelyiségen.

A Ruszwurm cukrászdát azért ebrudalnák ki a budai Várból, mert a cukrászda – az önkormányzat közleménye szerint – mindössze 6900 forintos bérleti díjat fizetett egy évre négyzetméterenként, miközben

a többi bérlő 47 ezret perkál az üzlethelyiségek négyzetméteréért egy évben.

Ez havonta 3915 forintot jelent. A 444 olyan kerületi, az Andante Borpatika közelében lévő, étteremnek használt üzlethelyiségről is tud, amelyet bérlője havi tízezerért bérel négyzetméterenként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két koronavírus elleni gyógyszert is forgalomba akar hozni a brit kormány

Két koronavírus elleni gyógyszert is forgalomba akar hozni a brit kormány

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Marabu Féknyúz: Dunaferr it-ülés baseballütővel

Marabu Féknyúz: Dunaferr it-ülés baseballütővel