szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A döntést aznap jelentette be a kormány, amikor csúcsot döntött az új fertőzöttek és a géppel lélegeztetettek száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Engedélyezi Görögország az európai uniós tagállamok és Izrael állampolgárainak, hogy beutazzanak területére, ha már megkapták a koronavírus elleni oltást – közölte a turizmusért felelős minisztérium szóvivője kedden.

A határozat szerint annak, akinek van oltási igazolványa, nem kell karanténba vonulnia, és nincs szüksége negatív koronavírustesztre sem.

Azt egyelőre nem tudni, mikor lépnek életbe az intézkedések.

A görög kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy új életet lehelhessen a haldokló turizmusba, amely korábban a görög gazdaság ötödét tette ki. Megfigyelők szerint az egyoldalú döntés célja az, hogy fokozza a nyomást az Európai Unión. Lengyelország, Románia és Észtország is a göröghöz hasonló lépésre szánta el magát.

A bejelentés napján Görögországban rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma: 3586 újabb fertőzöttet regisztráltak.

A görög nemzeti közegészségügyi szervezet (EODY) közlése szerint a fővárosi attikai régióban is megdőlt a napi rekord, ott 1779 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.

Eddig nem tapasztalt szinte emelkedett a lélegeztetőgépen lévő páciensek száma is: 699 ember szorul gépi lélegeztetésre.

Vaszílisz Kikíliasz görög egészségügyi miniszter kedden üdvözölte, hogy meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akik legalább az egyik adagot megkapták a koronavírus elleni védőoltásokból. Görögországban eddig 1 469 020 dózis vakcinát adtak be, két adagot védőoltást 471 056 ember kapott, ami a 11 millió lakosság 4,3 százaléka.

Görögországban eddig 242 347 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 7582 halálesetet regisztráltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását