Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Drágul az energia, több helyen rossz volt a búzatermés az aszály miatt, ami további áremelést okoz a kenyér és a péktermékek esetében. Az aszály az állattenyésztőket is sújtja, ennek nyomán a hús is drágulhat.
Akár további 30-40 százalékkal is drágulhat a kenyér – jelentette az ATV Híradója. A televíziónak a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) becsülte meg a várható drágulás mértékét, aminek hátterében az energiaköltségek emelkedése, az aszály és a gyenge gabonatermés áll.
A Gabonatermesztők Országos Szövetsége szerint az Alföldön nagyon gyengék a betakarítási eredmények, igaz, a Dunántúlon jobb volt a termés, így az ország búzája nincs veszélyben.
A MOSZ szerint veszélyben van az állattenyésztők nyeresége is, a kényszervágások nyomán pedig drágulni fog a hús.
A Híradó beszélt egy Zala megyei pékmesterrel is, aki jelezte, nem fogja tudni kitermelni azt, hogy augusztus 1-vel több mint háromszoros árat kell majd fizessen az áramért, ezért lehúzza a rolót. Nem tud ugyanis tovább árat emelni, mert ennyiért már nem fogják megvenni az áruját.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.