szerző:
Győrffy Árpád
Tetszett a cikk?

A pénteki kereskedésben újra megközelítette a 17 000 forintos szintet a Mol-részvények árfolyama, az olajpapír végül...

A pénteki kereskedésben újra megközelítette a 17 000 forintos szintet a Mol-részvények árfolyama, az olajpapír végül 17 455 forinton zárta hét utolsó napját. Az Equilor elemzése szerint az árfolyamesést nem fundamentális tényezők, hanem a Magyarországgal szembeni pesszimizmus okozta, így érdemes figyelni a papír mozgását, hiszen a jelenleginél kicsivel alacsonyabb árszinten már jó vételnek számít.

Az olaj év eleje óta tartó drágulása, és az ezzel párosuló viszonylag gyenge dollár ugyanis a kutatás-termelés üzletágban az év első negyedében csinos profitot hozott a Molnak, és a szakértők az év hátralévő részében is hasonló eredményt várnak, még akkor is, ha a szíriai kitermelés nem áll vissza a polgárháborús helyet előtti állapotra.

Az Equilor szerint a Mol finomítói árrése is nőtt az év eleje óta, annak ellenére, hogy a magas üzemagyagárak a keresletet visszavetették, hiszen az árazás szempontjából a magyar olajvállalat számára fontos Brent-Urál árkülönbözet egy éve nem látott magasságokban járt az első negyedévben. A kilátások itt is biztatók az elemzők szerint, a tavalyinál kedvezőbb képet mutatnak. A brókercég szakértői ennek ellenére is óvatos vételi ajánlást adtak, beszállási pontként a 16 500 forintos szintet jelölték meg, az első kiszállót pedig 18 000 forintnál látják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Nem félek, inkább unom a halál előjátékának gondolatát

Doku360: Nem félek, inkább unom a halál előjátékának gondolatát

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság