szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az [origo] hírportál ma arról írt, hogy információ szerint mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfeleket és a...

Az [origo] hírportál ma arról írt, hogy információ szerint mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfeleket és a magas hitelösszeget felvevőket is kizárja azok közül, akik a piacinál kedvezőbb árfolyamon törleszthetik devizahitelüket. A Blikk honlapján, olvasói kérdésekre reagálva Orbán Viktor az MTI tudósítása szerint rémhírnek nevezte a felvetést. A kormányfő úgy fogalmazott: akit becsaptak, az élhet a hitelből való megváltás lehetőségével.

Orbán Viktor az autóhitelek és személyi kölcsönök esetleges végtörlesztési lehetőségét firtató kérdésre azt válaszolta: a kormánynak elsősorban azokkal kell törődnie, akiknek veszélybe került az otthona, és félő, hogy családostul mehetnek a híd alá lakni. Erőnket arra összpontosítjuk, hogy ezt a tragédiát elkerülhessük - tette hozzá a miniszterelnök. A devizahiteleseket becsapták, és van, aki ezért az utcára kerülhet. Szerintem egy kormány ezt akkor sem nézheti tétlenül, ha egyébként a magánszemélyek és a bankok között létrejött szerződésben az államnak semmi keresnivalója nincs, illetve az ilyen szerződésekhez nem lenne köze - hangsúlyozta egy másik válaszában.

Orbán Viktor szavai után kíváncsian várjuk, hogy a Rogán Antal által ma benyújtott végtörlesztő-akciós javaslatba kerül -e utólag módosító javaslattal olyan szűkítés, ami esetleg kizárja azokat a családokat a végtörlesztésből, akiket nem a hajléktalanság réme fenyeget, mert több lakóingatlanuk is van, így legfeljebb a befektetésüket buknák, nem a tetőt a fejük felől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!