szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sürgőssé vált a Lánchíd mielőbbi rekonstrukciója. A 24 évvel ezelőtt felújított híd sok vasbeton pályalemeze súlyosan károsodott, katasztrófaveszéllyel azonban nem kell számolni – értesült a Népszabadság.

A BKK nemrég elkészült 200 oldalas tanulmányából az derül ki, hogy a Lánchíd állapota kritikus. 2002-ben végeztek utoljára nagyobb rekonstrukciót a hídon, most azonban teljes körű felújításra van szükség. Kicserélnék a szigeteléseket és a dilatációs szerkezeteket, valamint a lánckötegeket is, emellett megújul a járda és az úttest burkolata. Ugyanakkor korrózió elleni védelemre is szükség van és a kőburkolatokat is graffitivédelemmel látnák el. A tervek között szerepel biciklisek számára létesítendő út is.

A tízmilliárd forint összértékű beruházás 2014 végén, de inkább 2015 elején indulhat és várhatóan egy-másfél évig tart. Addig a szomszédos Margit hídra és az Erzsébet hídra terelődik át a forgalom. Utóbbi rekonstrukciójának indulása 2017 körül kezdődhet. Az autóforgalom számára vélhetően nem jelent komolyabb problémát a híd lezárása, mivel Budapesten ez a legkisebb áteresztőképességgel bíró átkelő. A pénzügyek körül azonban akadnak gondok, mivel a főváros jelenlegi forrásai nem elegendőek a projekt lebonyolításához. A pontos összeg viszont akkor tudható biztosan, ha már a műszaki tartalom ismeretes. Ezt követően pedig a Fővárosi Közgyűlés kezében van a döntés

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött