szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A budapesti Déli Összekötő Vasúti híd felújításának és kibővítésének tervezésére írt ki pályázatot a MÁV.

A MÁV Zrt. közbeszerzési tendert írt ki a budapesti Déli Összekötő Vasúti híd felújításának és kibővítésének tervezésére - olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. A tájékoztatás szerint a meglévő két vasúti pálya egy újabb vágánnyal bővül majd.

A nyertes pályázó feladata a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal - a Duna-híd előtti (Soroksári úti) és utáni (Nádorkerti) csatlakozópontot összekötő - szelvényében lévő híd átépítésének megtervezése, a komplett megvalósításához szükséges valamennyi szakági engedélyezési terv elkészítése, továbbá az építéshez szükséges összes hatósági engedély beszerzése, és a kivitelezési munka vállalkozásba adásához a közbeszerzési műszaki dokumentáció összeállítása.

Az előzetes becslések szerint mintegy 3,03 millió eurós (mintegy 900 millió forintos) projekt 100 százalékban támogatásból valósul meg, részben az unió, részben a magyar költségvetés terhére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!