szerző:
hvg.hu

Az IKEA áruházaiból ismert összeszerelhető bútorokkal rendeznék be a New Haven városába megálmodott szállodát, amelynek éttermében természetesen svéd húsgolyót is lehetne enni.

Hamarosan megnyílik az IKEA első, Svédországon kívüli hotelje, méghozzá az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli New Havenben, az ott található IKEA áruház mellett.

Nem húznak fel új épületet, egy meglévőt használnak fel, amelyet a magyar származású építész és formatervező, a Bauhaus mestere, az 1981-ben elhunyt Breuer Marcell tervezett. A hetvenes években készült a többszintes, brutalista stílusú építmény, amelynek egyik jellegzetessége a másik és a harmadik szintje között húzódó hatalmas rés.

Az épület a Pirelli cégé volt. Az IKEA 2003-ban szerezte meg, később egy részét elbontották, a fő tornyot viszont meghagyták. A cég azonban az áruházát végül nem itt, hanem a szomszédos üres telken húzta fel. Connecticut államban a mai napig ez az egyetlen IKEA áruház – írja a The Telegraph.

A toronyházat némi átalakítás után rendezik majd be hotelnek az áruházlánctól megismert összeszerelhető bútorokkal. Lesz a szállodában étterem is, és a kínálatban természetesen benne lesz a svéd húsgolyó is.

Az IKEA első szállodáját 2016-ban nyitották meg dél-svédországi Älmhultban, ahol az IKEA múzeum is működik.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!