szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A program tavalyi része is rendkívül népszerű volt, több mint ötezren pályáztak.

Bécs idén is 1500 eurós (mintegy 540 ezer forintos) támogatást nyújt redőnyök, zsalugáterek és különböző árnyékolók utólagos felszerelésére – írta a Napi.hu.

Az osztrák főváros 2019 végén hirdette meg a "nagy árnyékolási hadjáratot", mivel a megfelelő árnyékolás a legkörnyezetbarátabb módja egy lakás klimatizálásának. A pályázat keretében a város a költségek felét átvállalja, ha a tulajdonosok utólag árnyékolástechnikai berendezésekkel szerelik fel lakóingatlanukat – idézi a portál Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményét.

Tavaly összesen ötezren pályáztak redőnyök, zsalugáterek és más külső árnyékolók felszerelésére, amikért átlagosan 1002 eurós hozzájárulást kaptak. A támogatás maximális összege lakásonként 1500 euró volt.

Mivel a pályázat nagyon népszerűnek bizonyult, a bécsi közgyűlés a napokban arról döntött, hogy hatmillió helyett tízmillió euróra bővíti a támogatási alapot. Ezúttal pedig az akár 10 éves lakások tulajdonosai is pályázhatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!