Tetszett a cikk?

Nem alaptalan szenzációhajhászásból erednek az új jégkorszakra vonatkozó jóslatok, magyar tudósok is jelezték ennek lehetőségét, de hosszabb időszakról van szó, mint hat-tíz év.

Ezt Meskó Attila geológus-professzor, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese nyilatkozta az MTA Elnökségi Környezettudományi Bizottság és a Klímaváltozás-hatás-válaszadás (VAHAVA) kutatási projekt konferenciáján. Vasárnap pedig a közszolgálati televízió egyik műsorában Zágoni Miklós éghajlatkutató egyebek mellett elmondta, hogy 20-25 év múlva valóban bekövetkezhet a klímaváltozás.Czelnai Rudolf, a nagy elismertségnek örvendő magyar klimatológus a Magyar Tudomány című folyóiratban már korábban közölt tanulmányában maga is jelezte egy ilyen lehűlés lehetőségét. A lehűlést és a valószínűleg egész kontinensünket melegítő Golf-áramlat irányváltozását hosszabb felmelegedési időszaknak kell megelőznie, s ez 2020-ig tart a prognózisok szerint – mondta Meskó Attila. E hosszabb időszak alatt több, egyelőre kiszámíthatatlan klímahatással kell számolni.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését