szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista pártelnök bejelentése az MSZP szervezeteinek átmeneti feloszlatásáról nem érinti az ottani fiatal baloldalt - mondta Szitka Péter, az MSZP országgyűlési képviselője, a Fiatal Baloldal elnöke.

A politikus elmondása szerint a fiatal baloldal megyei szervezeteinek helyzete már egy 2003-as döntéssel rendeződött, és nem azokat Hiller nem oszlatta fel.
 
Hiller István pártelnök szombaton jelentette be, hogy az MSZP etikai bizottságának kezdeményezésére a párt elnöksége feloszlatja az MSZP Vas megyei szervezeteit.

Sajtóértesülések szerint Vas megyében állítólag fiktív alapszervezetek létrehozásával vették át a megyei szervezet irányítását az MSZP fiatalokat tömörítő Mozaik Klubjának a tagjai, köztük Tóth Csaba, a jelenlegi megyei elnök.

Az etikai bizottság azt vizsgálta, hogy alapszabályszerű volt-e az a küldöttértekezlet, amelyen Tóth Csabát megválasztották megyei elnöknek - írta szombaton a Népszabadság.

Előzmények

A megyében teljes körű tisztújításra kerül sor még a tavasszal. A tisztújító megyei közgyűlésen Hiller személyesen is részt vesz. "Nem tűrjük és tűrhetjük a botrányokat sehol. A botrányok helyett világosan működő, szabályosan és minden etikai normát betartó szervezeteknek van csak esélyük arra, hogy sikeresen szerepeljenek" - mondta akkoriban a mostani pártelnök.

A vasi MSZP-ben 2003-ban kezdődött hatalmi harc, amikor Horváth Csaba, a Vas Megyei Cigány Önkormányzat irodavezetője arról számolt be, hogy pénzzel toboroztt tagokkal töltik fel a párt kőszegi alapszervezetét. A fiktív tagtoborzás vádjára a vasi MSZP etikai bizottsága feloszlatta a kőszegi alapszervezetet, és tagjai közül az ügyben érintett Tóth Csabát és Szabó Bálintot.

Az MSZP központi etikai bizottsága hosszas halogatás után megsemmisítette a vasi bizottság döntését, így lehetett Tóth szeptembertől az MSZP Vas megyei elnöke.

A Magyar Nemzet birtokába került levélből kiderült, hogy a romák megvásárlásával vádolt Szabó Bálintot 2004 márciusában megrőszakolták. Az esetet annak idején kivizsgáló nyomozóhatóságok ezt nem találták bizonyítottnak.

Az eset újbóli kirobbanása után az MSZP legfőbb etikai bizottsága végül valamennyi vasi pártszervezet feloszlatása mellett döntött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány biztos a 2006-os MSZP-sikerben

A következő választási győzelemben biztos Gyurcsány Ferenc szerint addig kell a választásokon legyőzni a Fideszt - még legalább kétszer-háromszor -, amíg a megosztó, gyűlöletet keltő jobboldali kultúra és annak képviselői ki nem szorulnak a hazai politika élvonalából.

Hét nap

HILLER CSAK PÁRTVEZÉR

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetén, vagyis február 14-én lemond kulturális miniszteri posztjáról Hiller...

Társadalom

Halkan beleléptek

Okirat-hamisítással gyanúsítja a rendőrség Szabó Bálintot, a Fibisz Vas megyei elnökét, azt feltételezve, fiktív alapszervezetekkel duzzasztották az MSZP ifjúsági szervezetét.

MTI Itthon

Hiller: 2004-ben "sebességváltás", 2005-ben "padlógáz"

A szocialista párt számára a 2004-es esztendő a sebességváltás éve volt, "2005-ben padlógáz" - mondta az MSZP elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján. A kormányfő úgy nyilatkozott, a következő másfél év arról szól majd, hogy miként lehet növekvő pályán, az egyensúlytartó növekvést biztosítva a jólét alapjait megteremteni és a jövedelmeket igazságosabban elosztani.

MTI Itthon

Zuschlag tagadja a hamisítást

Zuschlag Jánost magánokirat-hamisításban való bűnrészességgel gyanúsította meg és hallgatta ki a rendőrség, de az MSZP volt országgyűlési képviselője tagadja a vádat.

National Review: Az amerikai konzervatívok félreértik Orbánt

National Review: Az amerikai konzervatívok félreértik Orbánt

Marabu Féknyúz: Borkai? Nincs is nagy változás

Marabu Féknyúz: Borkai? Nincs is nagy változás

Óránként frissülő pollentérképpel segít az allergiásoknak az Emmi

Óránként frissülő pollentérképpel segít az allergiásoknak az Emmi