szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilenc diszkont kégitársaság járataival 400 ezer külföldi vendég érkezett Magyarországra, s ezzel 108 millió euró közvetlen idegenforgalmi bevétel származott tavaly.

Jelenleg kilenc diszkont légitársaság indít közvetlen járatot Budapestre, mintegy 50 európai városból. A Magyar Turizmus Rt. becslése szerint a fapados légijáratokkal érkező utasforgalomból mintegy 108 millió euró közvetlen idegenforgalmi bevétel származott egész évben.
   
Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója egy szakmai konferencián kedden Budapesten elmondta, a küldő országokból tavaly az első tizenegy hónapban 20 százalékkal nőtt a külföldiek által Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma. Reményei szerint ez a tendencia az idén folytatódik. Hozzátette: az MT Rt. célja egyebek mellett, hogy az Európában működő mintegy 30 diszkont légitársaság közül továbbiakat "idecsábítsa".
   
A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy új koncepciót kívánnak bevezetni a diszkont légitársaságokat igénybevevő utasok számára. Így a napokban indult el az úgynevezett Fly and Bus szolgáltatás.

Ezzel a Magyarországra diszkont légitársasággal utazni vágyók további szolgáltatásokat vehetnek igénybe, amelyeket az adott légitársaság honlapján érhetnek el. Túrákat szerveznek Budapestről egyebek mellett Visegrádra, a Balatonra, Hajdúszoboszlóra, Bükfürdőre.
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók