szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az agrártárca és a gazdák képviselői kora délután három szakértői bizottságban elkezdték a tárgyalásokat. A szaktárca delegációját, Németh Imre miniszter megbízásából Benedek Fülöp közigazgatási államtitkár, míg a gazdákét Jakab István, a Magosz elnöke vezeti.

Az FVM közigazgatási államtitkára közölte: a bizottsági megbeszélések zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával zajlanak, és ha olyan szakaszába jutnak az egyeztetésnek, akkor arról Jakab Istvánnal közösen fogják tájékoztatni a sajtót. Jakab István közölte: számukra elfogadható a 3 szakbizottság kialakítása, és reményét fejezte ki, hogy azokban érdemi munkára lesz lehetőség.

A gazdák a hosszú huzavona után azt akarják, hogy a tárgyalások eredményesen záruljanak, és korrekt, számonkérhető, hosszútávon is vállalható megállapodás szülessen. Megerősítette, hogy hosszú és kemény tárgyalásokra számítanak. Véleménye szerint a mai tárgyalások legfeljebb 18 óráig tartanak, mivel a szakértői bizottságokban áttekintik a petíció pontjait, ám közös megegyezés alapján, annak mélységeibe nem fognak belemenni, arra pénteken kerülhet sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Batiz: a kormány többet ad az agráriumnak, mint az elődje

Összességében 328 milliárd forint jut 2005-ben agrár- és vidékfejlesztési célra, ami nagyságrendekkel több, mint az előző kormány idején bármikor megítélt összeg, és ez a tüntetők számára is egyértelmű kell, hogy legyen - mondta Batiz András kormányszóvivő.

Hét nap

ÚJABB AGRÁRTÜNTETÉS

Február 21-ére tette át demonstrációinak kezdetét a Magyarországi Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége...

Koronavírusos gócpont lett Kecskemét a polgármester szerint

Koronavírusos gócpont lett Kecskemét a polgármester szerint

300 koronavírus-fertőzött van a máltai szeretetszolgálatnál

300 koronavírus-fertőzött van a máltai szeretetszolgálatnál

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte