szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német vállalatok jól érzik ugyan magukat Magyarországon, de gyakran panaszkodnak hatósági önkényre - írta hétfőn a Frankfurter Allgemeine Zeitung Ludwig Georg Braunra, a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének elnökére hivatkozva.

Az Európai Unióba való belépés előtt bosszúságot okozott a vámhatóság, most a vállalatok az áfa körüli vizsgálódások miatt vannak felháborodva, ezeknek a vizsgálatoknak a tartama az EU-csatlakozás után jelentősen megnőtt. Egyedül a ZF autóalkatrész beszállítónál januárban állítólag 170 órát tartott a vizsgálat. A kormány a visszatérítést esetenként öt hónappal eltolta, hogy megszépítse az államháztartási adatokat. Kisebb vállalatoknál emiatt likviditási problémák merültek fel.

Káosz uralkodik a mezőgazdasági támogatások kifizetésénél is.

A potenciális beruházókat nem különösebben bátorítják a dialízis üzletbe beszállt német egészségügyi konszernek panaszai. A vállalatokat szerződés kötelezi a páciensek ellátására. A páciensek növekvő száma ellenére a kormány nem tartja magát a szerződéses árszabályozáshoz, hanem megpróbálja lenyomni az árakat - olvasható a Frankfurter Allgemeine Zeitungban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

18 ezer pont felett a BUX

Pár perccel dél, és két héttel a 17 000 pontos határ átlépése után a BÉT részvényindexe, a BUX már a 18 000 pontos limitet is felülmúlta: 18 025 ponton állt.

hvg.hu Gazdaság

Idén növekedhetnek a reálkeresetek

A GKI Gazdaságkutató Rt. előrejelzése szerint 2005-ben a tavalyihoz hasonló, 4% körüli növekedési ütemre, érezhetően tovább csökkenő inflációra és ismét növekvő reálkeresetekre lehet számítani.

Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

Emlékérmét bocsátott ki az MNB az Állami Számvevőszék tiszteletére

Emlékérmét bocsátott ki az MNB az Állami Számvevőszék tiszteletére