szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Malév kelet-európai járatain mintegy 5 százalékkal nőtt az utasok száma az idén januárban, az összes járaton azonban 4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte Tuboly József, a Malév kereskedelmi divíziójának vezetője.

Hozzátette, hogy az utasszám-csökkenés nagyon erős versenyben következett be: ebben az időszakban a konkurens légitársaságok felajánlott székkapacitása - a Malév hálózatán - csaknem kétszeresére, 97 százalékkal emelkedett.

Tuboly szerint a Malév átlagos férőhely- kihasználási mutatója ebben az időszakban meghaladta az 55 százalékot, míg a versenytársaké 50 százalék alatt maradt. Említést tett arról is, hogy az egy évvel korábbihoz képest 1,2 százalékponttal javult az üzleti utasok aránya.

"A Malévnek nincsenek lejárt tartozásai" - reagált az erre vonatkozó sajtóhírekre a kereskedelmi divízió vezetője. Hozzátette, hogy szállítói kötelezettségeit a légitársaság a szerződésekben vállaltak szerint teljesíti, likviditási helyzete stabil.

A Malév utasainak száma tavaly 11 százalékkal nőtt, ezzel azonos mértékben bővült az általa felajánlott székkapacitás is. Így a férőhelykihasználás, minimális mértékben, 0,6 százalékponttal ugyan, de emelkedett 2003-hoz képest - mondta Tuboly József.

Emlékeztetett rá: a légiközlekedés szezonalitása miatt megszokott, hogy a késő tavaszi és nyári hónapok után az utasszám folyamatosan csökken egészen a karácsonyi ünnepekig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Pilótái is megvásárolnák a Malévot

A Malév-pilóták kezében lévő Sky Alliance Rt. beszállna a nemzeti légitársaság privatizációjába. A pénzügyi garanciákat most véglegesítik a tárgyalásaikon. A pénteken megválasztandó új Malév-vezetésnek rövid időn belül stabilizálnia kell a gazdálkodást.

Gazdaság

Demjánnak már nem kell a Malév?

Lehet, hogy ezúttal szerencsét hoz a Malév Rt.-nek a hetes szám: a Napi Gazdaság információi szerint eddig ennyien vásárolták meg a légitársaság privatizációs pályázatával kapcsolatos tenderdokumentációt.

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra