szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Közbeszerzések Tanácsától kért állásfoglalás ismeretében rövidesen döntés születhet a Főpolgármesteri Hivatal Károly körúti oldalán tervezett Városháza-projekt megvalósításával összefüggő kérdésekről - közölték fővárosi képviselők szerdán.

Geberle Erzsébet (SZDSZ), Szőke László (MDF), Endrédy István (MKDSZ) és Marsi Péter Pál (MIÉP) elmondták, hogy az önkormányzat Kiemelt  Fejlesztések Bizottsága a tanács véleményét kéri arról, hogy a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozik-e ez az ingatlanfejlesztés.

A bizottság szocialista elnöke, Somlyódy Csaba az általa jegyzett előterjesztésben rögzíti, hogy a Közbeszerzések Tanácsának véleménye nem kötelező, de az eljárás keretében ajánlás készítésére is sor kerülhet. Az elnök a bizottság által nyáron felkért Kálmán, Szilasi, Sárközy és Társai Ügyvédi Iroda jogi szakvéleménye alapján kezdeményezte ezt a lépést - tudattak.

A testület tájékoztatást kapott az ugyancsak a nyáron megbízott CB Richard Ellis Kft. ingatlanhasznosítási tanulmányáról is. A szakértői anyagról a képviselők nem kívántak részleteket közölni, mondván, hogy a bizottság elnöke szerint üzleti titkokat tartalmazó bizalmas tanulmányokról van szó. Annyit azonban elmondtak, hogy az ingatlanszakértő tíz variációt tartalmazó vaskos anyagot készített. A javaslatok között szerepel a Merlin Színház és a belvárosi tűzoltóság épületének elbontása is. Az utóbbira amiatt is szükség van, mivel a tűzoltók a jövőben már nem tudnak gyakorlatozni a Városháza udvarán, mivel parkosítják azt.

A jogi szakértői anyag szerint magánbefektető bevonására csak azután lehet szó, ha eldől, hogy építési beruházásnak vagy építési koncessziónak minősül ez a  fejlesztés. Ez utóbbi esetben nincs szükség közbeszerzési eljárásra. Az 1996-ban indult Városháza-projekt kapcsán korábban, még a közbeszerzési törvény módosítása előtt, a Legfelsőbb Bíróság hozott egy olyan ítéletet, hogy nincs szükség közbeszerzési eljárásra e projekt kapcsán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Indulhat a Károly körúti bazársor elbontása

A fővárosi önkormányzat Kiemelt Fejlesztések Bizottsága kedden megbízta a Főkert Rt.-t, hogy bontsa le a Károly körúti bazársort, és ideiglenes jelleggel mielőbb parkosítsa a területet - közölte a testület elnöke.

MTI Itthon

Hétfőtől parkosítás a Városházánál

Hétfőn megkezdheti a Főkert Rt. a budapesti városháza Károly körúti oldalán tervezett ideiglenes park kialakításával összefüggő munkálatokat - közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt