szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tárgyalást javasolt a gazdasági minisztériumnak az M0-ás körgyűrű északi Duna-hídjának építéséről Szigetmonostor önkormányzata, amely mindmáig nem járult hozzá a közigazgatási területén áthaladó beruházás engedélyezéséhez.

A beruházás eredeti, 1999-ben készült építési tervében szerepel, hogy az M0-ás híd mellett a helyiek közlekedését megkönnyítő kis híd is épülne a sziget és a szentendrei Duna-part között, ám ez a mostani kivitelezési tervekben már nincs benne – mondta Szilágyi Lajos polgármester.

Az önkormányzat ragaszkodik az eredeti tervhez, vagy – ha a kis hídról a magas költségekre tekintettel kész is lemondani – valamiféle kompenzációhoz. A javaslat szerint az építési engedély megadásának fejében a község lakói több éven át ingyen vehetnék igénybe a két part között közlekedő dunai kompot, ennek költségeit a beruházók, vagy az állam állná. Jelenleg a naponta a fővárosba munkába járó helybéliek csak 40 kilométeres kerülővel, a tahi hídon át érhetik el céljukat, vagy a költséges kompjáratokat vehetik igénybe.

A helyi rendezési tervben nem szerepel a Szentendrei szigeten áthaladó M0-ás híd építése, márpedig a szerkezet a község közigazgatási területén, legalább egy kilométeres szakaszon ívelne át és 3 hídláb alapjait is itt alakítanák ki.

Az önkormányzatiság elveinek alapján a helyiek hozzájárulása nélkül az építkezés nem kezdődhet meg – szögezte le Szilágyi Lajos. Elmondta, hogy az ügyben a testület múlt év szeptemberében már levéllel megkereste a gazdasági tárcát, ám válasz mindmáig nem érkezett, ezért küldték el most az újabb levelet a kapcsolat felvételére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Az M0-ás környékén érdemes most telket venni

Míg a budapesti ingatlanárak stagnálnak, az agglomerációban egyre nagyobb ütemben növekszik az építési telkek ára. Továbbra is vonzónak számít Budaörs, Telki, illetve Solymár, így ott a telkek ára is magasabb. De egyre keresettebbek az épülő M0-s gyűrű délkeleti és keleti övezetei.

MTI Gazdaság

Új szakaszokat adnak át az M0-s körgyűrűn

Több mint egy évtizedes szünet után novemberben újabb M0-s szakaszokat adnak át. Az idén induló építések eredményeként 2007-ben a 105 kilométernyi, főváros körüli gyorsforgalmi útból már közel 90-en közlekedhetünk. A körgyűrű teljes összezárásának idejét azonban még nem lehet tudni.

Gazdaság

Csúszhat az M0-ás híd építése

A budakalászi és a szigetmonostori önkormányzatának tulajdoni hozzájárulása hiányában az építési engedélyt a Közúti Közlekedési Felügyelet elutasította, így csúszhat az Újpest és Budakalász közötti M0-ás szakasz építése.

MTI Itthon

Átadták az M0-ás új szakaszát

Először az EU történetében, éppen a magyar szándékok alapján alsóbbrendű utakat is lehet európai pénzből felújítani és építeni – idézte fel Gyurcsány Ferenc a brüsszeli megállapodást a körgyűrű és a Vecsést, Üllőt elkerülő új útszakasz átadásán.

MTI Gazdaság

Új M0-ás szakasz: indulhat az építkezés

Eredményt hirdetett a Nemzeti Autópálya Rt. az M0 autóút keleti szektor 4.sz. főút és 31. sz. főút közötti szakaszának kivitelezésére kiírt nyílt, közbeszerzési eljárásban. A győztes a két osztrák és egy magyar cégből álló PVT-M0 konzorcium lett. A 6,7 kilométer nettó 8,9 milliárdba kerül.

MTI Gazdaság

Osztrákok építhetik az M0-ás új szakaszát

Az ausztriai Porr Technobau Umwelt AG vezette PVT-M0 konzorcium építheti meg nettó 8,9 milliárd forintért az M0-ás körgyűrű 4-es és 31-es számú főút közötti, 6,7 kilométer hosszú szakaszát – tközölte a Nemzeti Autópálya (NA) Rt.

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött