szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz elnöke a tb-járulékok jelentős csökkentését ígérte a Fidesz kormányra jutása esetén az Évértékelő beszélgetések elnevezésű rendezvénysorozat első vidéki állomásán, Dombóváron.

"Arra tudok ígéretet tenni, hogy ha lesz polgári kormány, akkor július 1-től körülbelül 30 százalékkal fogjuk csökkenteni egy radikális lépéssel a társadalombiztosítási járulékot" - jelentette ki Orbán Viktor, aki ettől a lépéstől a kis- és középvállalkozások megerősödését várja, és ennek következtében több tízezer új munkahely létrejöttét. Ha a spekuláció győzedelmeskedik, akkor a vesztesek száma nő, "ha a gazdaság a munkára épül, akkor mindig több a nyertesek száma, mint a veszteseké" - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

A pártelnök a jelenlévők kérdéseire válaszolva beszélt a MÁV helyzetéről. Elmondta: a MÁV vezetőivel történt reggeli találkozója során két javaslatot tett az egyik szakszervezeti vezetőnek. Az első javaslat, hogy a következő három hónapban együtt próbálják megakadályozni a társaság privatizációját, a másik, hogy ha polgári kormány jön létre a választások után, akkor hosszabb távon állami tulajdonban tartják a vasutat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Orbán: a mai magyar gazdaság amorális

A 2002 után erőre kapott vadkapitalista gondolkodásmódot meg kell fékezni Magyarországon - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mielőtt aláírta pártja és a KDNP közötti választási együttműködést.

MTI Itthon

Orbán nem vezetné be az egykulcsos adót

A Gazdasági konzultáció tapasztalatai alapján a Fidesz megállapodást kötne a gazdasági élet szereplőivel - mondta Orbán Viktor pártelnök a konzultációt lezáró rendezvényen vasárnap. Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese reagálásában megkérdőjelezte a konzultáció hatékonyságát.