szerző:
MTI

Pályázati úton, védőhálós reklámmal teremtik elő a főpolgármesteri hivatal pergő vakolatú Károly körúti épülete felújításának költségét.

A főpolgármesteri kabinet ma úgy foglalt állást, hogy az önkormányzat költségvetésének február végi tárgyalásakor döntenek a vizesedés megszüntetéséhez, a szigeteléshez elengedhetetlenül szükséges néhány tízmillió forintról. Az öt és félezer négyzetméternyi vakolat helyreállításhoz, „a homlokzatfestéshez szükséges pénzt védőhálós reklámbevételekből finanszíroznák”. Ezt ugyanis lehetővé teszi az a fővárosi rendeletmódosítás, amit tavaly fogadtak el, hogy gyorsítsák az épületek felújítását.

A városvezetés elé került előterjesztésben a hivatal mintegy 100 millió forintot javasolt a városháza Károly körúti oldalán lévő udvar és épület rendezésére. A tervezet szerint az épületszigetelés és homlokzat-felújítás mellett kockakőburkolatot raknának a jelenleg földes udvarra. Tovább építenék a tavaly kialakított Városháza park kerítését. Az épületek mellett füvesítenének, a Gerlóczy utcai kapunál pedig mágneskártyás, sorompós beléptető rendszert alakítanának ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A Főpolgármesteri Hivatal rendrakásba kezdett az informatikában

Budapest éves költségvetése 380 milliárd forint. E gigantikus összeggel ma már csak fejlett informatikai rendszerek segítségével lehet jól gazdálkodni. Érdekes módon eddig (a közigazgatásban) semmiféle szabvány nem írta elő, hogy ezeknek a rendszereknek miféléknek kell lenniük. A fővárosban ennek véget vetettek.

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

És íme, újra itt a tél: ilyen időre számítson a héten

És íme, újra itt a tél: ilyen időre számítson a héten

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Csodás képek születtek a hétfő hajnali holdfogyatkozásról

Csodás képek születtek a hétfő hajnali holdfogyatkozásról

Négyes karambol a XIII. kerületben

Négyes karambol a XIII. kerületben