szerző:
MTI

Tony Blair brit miniszterelnök, a brit Munkáspárt elnöke jövő pénteken részt vesz az MSZP kongresszusát megelőző rendezvényen - mondta Hiller István, a szocialista párt elnöke.

A brit miniszterelnök az MSZP meghívására látogat február 17-én Magyarországra, és felszólal a párt szombati kongresszusát megelőző budapesti rendezvényen - közölte a szocialista pártelnök.

Hiller István elmondta: az egy napra Magyarországra érkező brit politikus szívesen fogadta a meghívást, és elsőre igent mondott. A pártelnök szerint külön jelentőséget ad a látogatásnak az, hogy tavaly decemberben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tony Blairrel, az EU elnöki tisztét akkor betöltő Nagy-Britannia kormányfőjével vívta meg a csatát Magyarország európai uniós forrásaiért.

Blair nemcsak Nagy-Britannia miniszterelnöke, hanem a baloldali politizálás nemzetközileg is legsikeresebb alakja, akit többször újraválasztottak - fogalmazott az MSZP elnöke.

A pártelnök kérdésre válaszolva közölte: jó esélyt lát arra, hogy a brit baloldali szellemi műhely, a Policy Network egy sorozat keretében megjelenteti Gyurcsány Ferenc Útközben című könyvét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Az MSZP szerint 4,5 százalékkal nő a nyugdíjak vásárlóértéke

Idén 4,5 százalékkal nő a nyugdíjak vásárlóértéke, kifizetik a 13. havi teljes nyugdíjat, megjelenik a nyugdíjasok krízissegélye, emelkedik továbbá az özvegyi nyugdíj, illetve az időskorúak járadéka - mondta Csákabonyi Balázs szocialista országgyűlési képviselő szombaton. Harrach Péter fideszes képviselő szerint ugyanakkor "változásra van szükség, hogy Magyarországnak ne olyan kormánya legyen, mely érzéketlen az idős emberek mindennapi problémáira".

Társadalom

Békési MSZP-belharcok

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével gyanúsítja a rendőrség Mezőkovácsháza polgármesterét. A más büntetőügyekben is érintett Szarvas Attila elleni eljárás - a jelek szerint - szorosan kapcsolódik az MSZP Békés megyei belviszályához.

Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

A Momentum is megkapja az állami támogatást

A Momentum is megkapja az állami támogatást

Egyszer csak egy madár tűnt fel a Singapore Airlines Londonba tartó járatán

Egyszer csak egy madár tűnt fel a Singapore Airlines Londonba tartó járatán

Egy év alatt 38 százalékkal lettek drágábbak a zöldségek

Egy év alatt 38 százalékkal lettek drágábbak a zöldségek

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Bírósághoz fordult a TASZ a kormánypárti médiabirodalom miatt

Bírósághoz fordult a TASZ a kormánypárti médiabirodalom miatt