szerző:
MTI

A volt kormányfőnek magyarázatot kell adnia arra, hogy ki és miért állította le a Postabank-konszolidáció vizsgálatát, miért nem hozták nyilvánosságra a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapításait – nyilatkozta Vadai Ágnes szocialista képviselő.

Vadai frakciója szerint el kell érni, hogy a Kehi-vizsgálat megismerhető legyen, és parlamenti vizsgálóbizottságnak kell utána járnia az ügynek. Szavai szerint a testület felállításával kapcsolatos kezdeményezését az MSZP képviselőcsoportja az új Országgyűlés alakuló ülésén be is nyújtja.

"Az Orbán Viktor kormányához köthető Postabank-konszolidáció felveti a korrupció gyanúját" – fogalmazott Vadai Ágnes, aki hozzátette: az ügy 130 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek, "ebből a pénzből pedig a sajtóértesülések szerint a Fideszhez kötődő emberek és vállalkozások gazdagodtak".

A kormánypárti politikus szerint "az Orbán-kormány Postabank-botránya a rendszerváltozás történetének legjelentősebb visszaélése lehet".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Sólyom László: Magyarországon jelen van a szolidaritás

Magyarországon jelen van a szolidaritás, az önzetlenség, és van olyan erkölcsi erő, amelyre számítani lehet - hangoztatta a köztársasági elnök, amikor csütörtökön a Sándor-palotában fogadta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviselőit és támogatóit.

MTI Itthon

Fidesz a frakciókhoz fordult a Nomentana-ügyben

Levélben fordult a parlamenti frakcióvezetőkhöz pénteken Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője azt kérve, fontolják meg a miniszterelnököt érintő Nomentana-ügyben a vizsgálóbizottság felállítására tett fideszes javaslatot.

Hét nap

POSTABANK: EU-VIZSGÁLAT

Az Európai Bizottság (EB) hivatalos vizsgálatot indít arról, ellentétes-e az Európai Unió alapelveivel, hogy a magyar...

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Citromleveket vizsgált a Nébih, és megmondta, melyik a tuti

Citromleveket vizsgált a Nébih, és megmondta, melyik a tuti

Mi a különbség a propaganda és az elemzés között? Ezen az adatsoron bemutatjuk

Mi a különbség a propaganda és az elemzés között? Ezen az adatsoron bemutatjuk

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

127 millió forintért aszfaltozhat Mészáros üzlettársának cége Kecskeméten

127 millió forintért aszfaltozhat Mészáros üzlettársának cége Kecskeméten