szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rossz időjárási viszonyok akadályozzák az észak-olaszországi Canin-hegység barlangjaiban rekedt négy magyar barlangász kimentését.

Az olasz alpesi hegyi mentőszolgálat csapata készen állt ma az Udine melletti Sella Neveában, hogy eljusson a Bila Pec szakadék bejáratához, de a köd miatt a helikopterük egyelőre nem tudott a levegőbe emelkedni. A mentőegység több száz méterre alá akar leereszkedni a Canin belsejébe a négy szerencsétlenül járt magyar felkutatására, akiknek a tervek szerint pénteken vagy szombaton kell a feljönniük a felszínre.

Két magyar barlangász – egy 33 éves férfi és egy 30 éves nő – vesztette életét a Júliai-Alpokban, mert betemette őket egy lavina, amikor kutatómunkájukat befejezve feljöttek a felszínre, és vissza akartak térni Sella Neveában lévő pihenőhelyükre. Egy harmadik magyar is velük volt a lavinaomláskor, de ő kisebb sérülésekkel megúszta a szerencsétlenséget.

Az olasz hegyi mentőszolgálat kedden reggel talált rá a lavina áldozataira. A tíz fős magyar kutatócsoportból további három tagját szintén kihozták a barlangból, négyen azonban bent maradtak, mert folytatni akarják kutatómunkájukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Két barlangász meghalt, a harmadik eltűnt

Három magyar barlangásznak veszett nyoma kedden a szlovén-olasz határ közelében. A Corriere della Sera szerint ketten életüket vesztették a balesetben, harmadik társuk megmenekült. A lavina miatt a barlangban rekedt társaik nem voltak közvetlen életveszélyben.

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját