szerző:
MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága kedden a késő esti órákig tartó tanácskozásán úgy határozott, hogy a Vác megkapja az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban. a Fradi az UEFA-hoz fordul.

A döntés miatt Bírósághoz és az Európai Labdarúgó szövetséghez (UEFA) fordul a Ferencváros. Május végén az MLSZ licencadó bizottsága másodfokon megadta a klubnak az NB1-es induláshoz szükséges rajtengedélyt. A klub szerint az azóta meghozott határozatok jogellenesek, így jogsértő ítélet a kizárás is.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke elmondta, hogy a testület tagjai döntésüket titkos szavazással, többségi döntéssel hozták meg. Minden további részletet ma hoznak nyilvánosságra.

"Minden döntés akkor tekinthető hivatalosnak, ha arról a Ferencvárost írásban tájékoztatják. Klubunk arról sem kapott hivatalos értesítést, hogy az MLSZ feloszlatta az előző fellebbviteli licencadó bizottságot. Természetesen, ha a kizárásról szóló határozatot írásban eljuttatják hozzánk, akkor nyilatkozunk a döntésről"– mondta Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója

"Nagyon nehéz indulatok nélkül beszélni, úgy tűnik, beteljesedett a sorsunk. Két és fél évig küzdöttünk, harcoltunk azért, hogy a klubot egyenesbe hozzuk. Többet most nem tudok mondani"– kommentálta a döntést Tepszics Ignác, az FTC Rt. cégvezetője.

"Szégyen, gyalázat, ami történt. Azt gondolom, nem nekünk, játékosoknak kell szégyenkeznünk, mi a pályán nyújtott teljesítményünkkel bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk az első osztályban. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével, aki idáig juttatta a klubot!" – nyilatkozta Balog Zoltán, a Ferencváros válogatott védője.

"A licencszabályzatban az szerepel, hogy május 31-ig meg kell hozni a másodfokú ítéleteket. Ez megtörtént, és Ferencváros addig az időpontig rajtengedélyt kapott. Azt a döntést még akkor sem bírálhatta volna felül az MLSZ, ha az szabálytalan körülmények között született" - mondta Petró Petró László, a Ferencváros jogi képviselője. Az ügyvéd elmondta, kifogásolja, hogy a kedd késő esti - a Ferencváros licenckérelmét elutasító - döntésről nem kapott írásos tájékoztatást a klub, majd hozzátette: még az egy héttel ezelőtti MLSZ-elnökségi határozatot sem látták, amely hatályon kívül helyezte a licencadó bizottság jogerős állásfoglalását.
 
"Polgári bírósághoz fordulni ráérünk, hiszen ez egy hosszadalmas jogi procedúra, melynek révén az idő rövidsége miatt nem tudnánk elérni, hogy élvonalban maradjon klub. Ellenben az UEFA-t várhatóan már csütörtökön tájékoztatjuk a kialakult helyzetről, s azt reméljük, az európai szövetség közbenjárásával az első osztályban futballozhat a Ferencváros" - vázolta a klub várható jogi lépéseit Petró, aki felvetette, nem biztos, hogy az MLSZ elnökségének volt joga visszahívni a licencadó testület tagjait.
 
A ferencvárosi együttes honlapján Lipcsei Péter  csapatkapitány a játékosok körében kialakult hangulatról számol be: "Túl vagyunk egy hosszú beszélgetésen az öltözőben. Úgy gondolom, remek közösség a miénk, abban maradtunk, hogy megpróbálunk kitartani, de jelen pillanatban mindenki várakozó állásponton van. Senki nem tudja, mi lesz vele, jó lenne, ha valaki mondana nekünk valamit. Az NB II-re a keret tagjainak nem érvényes a szerződése, mostantól mindenki mehet, amerre lát." Lipcsei kiemelte továbbá, hogy a Gellei Imre irányításával kialakított csapat nagy reményekkel várta az élvonal rajtját, de a bizonyítás lehetőségét - az ő szavai szerint - elvettek tőlük.
 
"Legalább azt az egyet elmondhatjuk magunkról, hogy a pályán még mindig nem esett ki a Ferencváros a 107 éves története során - búslakodott a volt válogatott futballista, majd érzékeltette a csapatot az elmúlt időszakban jellemző viszonyokat, s egyben áttételesen a felelősöket is megnevezte a kialakult helyzetért. - Úgy érzem, a játékosokat nem érheti szemrehányás. Mi mindent megtettünk, amit kértek tőlünk, de elegünk van abból, hogy most már három éve folyamatosan késnek a pénzek, már amikor megkapjuk, és közben sorra írjuk alá azt a papírt, hogy nem tartoznak nekünk. A mi szerződéseinkben konkrétan benne van, mit kell elérnünk, ha ennek nem teszünk eleget, akkor lehet, hogy egy hét múlva már nincs szerződésünk, mert nem kellünk. Úgy gondolom, hogy úgy lenne igazságos, ha a vezetőknél is megnéznék, eleget tettek-e az elvárásoknak. Az ügynek vannak felelősei, most is csak azt mondhatom, hogy őket az öltöző fölött egy emelettel kell keresni. Tudom, merész a kijelentés, de ők azzal tennék a legjobbat a klubnak, ha szépen csendben kisétálnának a klubházból, és átadnák a helyüket másoknak."

Vasas: "a Ferencvárost nem a Vasas miatt zárták ki"
Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgócsapatának ügyvezetője szerint a klubnak engedményeket kell kérnie, hogy elindulhasson a pénteken kezdődő élvonalbeli pontvadászatban. "Egyelőre nem kaptuk meg az írásos határozatot az MLSZ-től, így érdemben nem tudok reagálni arra, hogy kézhezvételtől számítva két órán belül hivatalosan neveznünk kellene az NB I-re – mondta Vancsa. „Ha ez igaz, gyors tárgyalásokat kell lefolytatni, hiszen jelenleg nincs junior csapatunk, amely előírás az élvonalban. Két nap alatt képtelenség összeszedni egy komplett együttest, azaz meg kellene hosszabbítani az átigazolási időszakot, illetve azt is mérlegelnünk kell, hogy a fiatal, NB II-re készülő gárdát érdemes lenne-e az NB I-ben indítani".
 
Markovits László, a Vasas SC elnöke a klub honlapjának nyilatkozva örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a 2006/2007-es szezonban a labdarúgócsapat az első osztályban szerepelhet. "Kis keserűséggel gondolunk azonban arra, hogyan jutottunk ehhez a végkifejlethez. Először is a múlt szezonban szakmailag tragikus volt a szereplésünk, másodszor pedig jogi huzavona és hosszú bizonytalanság után maradhattunk az élvonalban".
 
Markovits leszögezte: "a Ferencvárost nem a Vasas miatt zárták ki. Azok, akik ezt sugallják, saját magukról akarják a felelősséget levenni".

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Nem döntöttek a Fradi és a Vác ügyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának hétfői ülésén többórás értékelés, elemzés után sem született döntés a Ferencváros és a Vác élvonalbeli rajtengedélyével kapcsolatban - tájékoztatott Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke. A testület kedden folytatja munkáját.

MTI Itthon

Fradi: május 31. után minden döntés jogellenes

A zöld-fehér klub jogi képviselője szerint a licenszadó bizottság a szabályoknak megfelelően május 31-én megadta az engedélyt az FTC-nek. A dátum azért fontos, mert a klubok a következő szezonra, a döntés ismeretében kötik meg szerződéseiket, megállapodásaikat.

Újabb fontos statisztika közlését hagyta abba az állam

Újabb fontos statisztika közlését hagyta abba az állam

Üres, leplombált urnát találtak az utcán Budakeszin

Üres, leplombált urnát találtak az utcán Budakeszin

Borkai az ügyei elévülésére játszhat és ez veje miatt Orbán érdeke is lehet

Borkai az ügyei elévülésére játszhat és ez veje miatt Orbán érdeke is lehet

Tíz éve nyertünk vb-bronzot Egyiptomban – mi lett az U20-as hősökkel?

Tíz éve nyertünk vb-bronzot Egyiptomban – mi lett az U20-as hősökkel?

Kinyomtattak egy komplett hajót – videó

Kinyomtattak egy komplett hajót – videó

Iskolába menet tűnt el két budapesti fiatal

Iskolába menet tűnt el két budapesti fiatal