szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alárendelt megsértése bűntett miatt nyomozás indult egy Afganisztánban szolgáló magyar katona ellen - közölte Ács Tibor, a Katonai Ügyészség szóvivője szerdán.

A szóvivő a vizsgálat érdekeire tekintettel nem kívánt az ügy részleteiről szólni, így azt sem közölte, hogy milyen rangú katonáról van szó. és azt sem, hogy pontosan mit kell "alárendelt megsértése" alatt érteni. Csak annyit mondott: alárendelt megsértését csak elöljáró követheti el, tehát valamilyen szintű elöljáróról van szó.

A Magyar Nemzet című napilap szerdai számában számol be a nyomozásról, és arról ír, hogy az ügyben elrendelt nyomozást feltehetőleg csak itthon tudják majd lezárni, mert nem utazott katonai ügyész a helyszínre. Az MTI is úgy tudja, hogy a távolság és a költségek miatt nem utazott a helyszínre katonai ügyész, ám minden alakulatnál van nyomozótiszt, aki az ügyészség utasítására végezhet nyomozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!