szerző:
MTI

A fővárosi önkormányzat jelenlegi pénzügyi lehetőségei nem teszik lehetővé a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötését - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester.

Demszky Gábor főpolgármester annak kapcsán beszélt erről, hogy egy civil szervezet "rövidlátó várospolitikának, a fővárosi közlekedésfejlesztést jellemző pénzpazarlásnak" minősítette azt, hogy a 2-es metró heteken belül folytatódó felújításakor megkezdik az Őrs vezér téri metróállomás rekonstrukcióját.
 
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület közleményében kedden  megállapította, hogy az 1,2 milliárd forintos Őrs vezér téri állomás-felújítással "fittyet hány a városvezetés" saját fejlesztési programjára. Ebben ugyanis szerepel a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötése. Ennek megvalósításával azonban az Őrs vezér téri metróállomás teljesen feleslegessé válik - rögzíti a civil szervezet.
 
Demszky Gábor közölte, hogy 30 év után, a biztonságos metróközlekedés érdekében időszerű az Őrs vezér téri metróállomás felújítása. Hozzátette, hogy a civilek által említett projekt, a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése egy teljesen új beruházás. Ez csak a HÉV-nek a metróközlekedésre való teljes átalakításával valósítható meg, amire jelenleg nincs forrása a fővárosnak. Megjegyezte, hogy a fővárosi önkormányzat által a múlt héten elfogadott projektek között, amelyekhez EU-támogatást kérnek, nem szerepel ez az egyébként ésszerű és hosszú távon megvalósítandó elképzelés. Ennek a programnak még nincs megvalósíthatósági tanulmánya sem - jegyezte meg.
 
"Ez egy távolabbi időbe eltolt, ma nem finanszírozható beruházás" - szögezte le. A főpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a szentendrei HÉV teljes körű felújítását tartalmazza viszont a főváros által múlt héten elfogadott beruházási terv, amihez várhatóan uniós forrást is kapnak majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May

Eloltották a tüzet a Teréz körúton

Eloltották a tüzet a Teréz körúton