szerző:
MTI

Kissé megerősödik ugyan a szél, de marad a harminc fok fölötti hőmérséklet - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Derült, száraz idő lesz, legfeljebb eleinte északkeleten növekszik meg időnként a felhőzet. A szél északkeletire, keletire fordul, megerősödik, majd csütörtökön a délutáni óráktól fokozatosan mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 25 és 30 fok között alakul, de délnyugaton 32 fok is lehet.

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld nyugati partvidéke felett ciklon örvénylik. Spanyolország, illetve Franciaország nagy részén gyakran esik az eső, záporeső, zivatarok is kialakulnak. A csúcshőmérséklet az említett területeken csupán 16, 24 fok között alakul. A Skandináv-félsziget felett, valamint Délkelet-Európában anticiklon helyezkedik el. Sok a napsütés, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb hőmérséklet északon 16, 21, a Földközi-tenger középső és keleti medencéjében ugyanakkor 29, 34 fok között alakul. Az Alpok és a Kárpát-medence térségében is nyáriasan meleg az idő, a délutáni órákra 26, 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtök estig az északi anticiklon délkeleti peremén azonban főként a Kárpát-medence keleti része fölé hűvösebb, változatlanul száraz levegő érkezik, ezért ott pár fokot visszaesik a hőmérséklet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Plázs

Az elhízásnak is szerepe van a klímaváltozásban

Az elhízott és túlsúlyos emberek szállítása több üzemanyagot igényel, ráadásul többet is esznek másoknál, és a helyzet csak romlik, hiszen egyre többen küzdenek súlyproblémával - érveltek a London School of Hygiene and Tropical Medicine kutatócsoportjának tagjai, akik a Lancet című szakfolyóirat pénteken megjelenő számában publikálták tanulmányukat.

MTI Világ

Indul Al Gore megakampánya a klímaváltozás ügyében

Al Gore volt amerikai alelnök hároméves, 300 millió dolláros kampányba kezd Amerikában a globális felmelegedés elleni harc jegyében. Az Egyesült Államok történetében ez lesz az egyik legnagyobb, legköltségesebb kampány, amelyet közügyben indítottak.

hvg.hu Tech

Google: harc a klímaváltozás és a krízisek ellen

A Google.org öt kulcsfontosságú kezdeményezést jelentett be annak a törekvésnek a jegyében, hogy az információ hatalmát és a technológiát az emberi életminőség javítása érdekében használja fel. Ennek pénzügyi hátterét a Google alapítói közti megállapodás képezi, miszerint a cég tőkéjének és az éves nyereségnek körülbelül 1 százalékát, illetve alkalmazottaik munkaidejének egy részét jótékonysági célokra fordítják.

MTI Gazdaság

Klímavédelemre 7-10 milliárd forint értékben lehet pályázni

Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése céljából várhatóan még az idén pályázatok jelennek meg 7-10 milliárd forint keretösszeggel, amelynek fedezetéül az ország kvótavagyonának egy része szolgál – mondta Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) szakállamtitkára.

Trend

Klímamentő törekvések

Nobel-békedíjjal jutalmazták az idén az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztető erőfeszítéseket. Az elismerést - főként a Kellemetlen igazság című, Oscar-díjas dokumentumfilmjéért - Al Gore volt amerikai alelnöknek, valamint a globális folyamatokat kutató klímaváltozási ENSZ-bizottságnak (IPCC) megosztva ítélték oda, jelezvén, hogy a kérdés immár a nagypolitika része.

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Szombaton elvitték a nagy pénzt az ötösön, ez történt a hatoslottó sorsolásán

Szombaton elvitték a nagy pénzt az ötösön, ez történt a hatoslottó sorsolásán

A Dacia állva hagyta vetélytársait Európában

A Dacia állva hagyta vetélytársait Európában

Ötmillióba is fájhat a húsvéti ittas vezetés

Ötmillióba is fájhat a húsvéti ittas vezetés

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Az Iszlám Állam négy terroristájával végeztek szaúd-arábiai katonák

Az Iszlám Állam négy terroristájával végeztek szaúd-arábiai katonák