szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kerepes feltételekhez köti a szociális segélyek folyósítását, e kérdésről szerdai ülésen döntött a képviselő-testület - közölte Franka Tibor, a Pest megyei település polgármestere.

Franka Tibor, - aki a Fidesz támogatásával, függetlenként vezeti a nagyközséget - elmondta, hogy azért van szükség a helyi szociális és gyermekvédelmi rendeletek módosítására, mert a 300 gyereket tanító helyi iskolába 15-20 olyan fiatal is jár, akik rendszeresen igazolatlanul hiányoznak. Ha pedig mégis részt vesznek az órákon, akkor zavarják a tanítást, a társaikat, és megnyilvánulásaikkal rombolják a pedagógusok tekintélyét. Mindezért -  állítja a polgármester - elsősorban a szülőket terheli a felelőség, akik a gyerek iskolakerülése folytán megszegik a tankötelezettségről szóló törvényt, ám az utánuk járó támogatásokat felveszik - tette hozzá.

Ezért a testület döntése szerint szeptembertől megvonják attól a szülőtől a gyermekük után járó támogatásokat, aki elmulasztja a gyerek rendszeres óvodába, vagy iskolába járatását - húzta alá a polgármester.

Hasonló szigorítás várható Kerepesen a szociális segélyben részesülők munkavállalása kapcsán - döntött a testület. Ennek megfelelően július 1-től a szociális segélyben részesülésnek feltétele az összegnek megfelelő bér ledolgozása. Például havi 30 ezer forint szociális segély esetén, napi 5 ezer forintnyi bért alapul véve 6 napot köteles dolgozni a község javára a kedvezményezett. Elsősorban közúttisztítás, járdatakarítás, az árokpartok rendbe hozása, temető gondozás szerepel e közmunka feladatok között - tért ki rá a polgármester.

A 10 ezres lélekszámú Kerepes évi 1 milliárd forintból gazdálkodik és 60 millió forintot fordít szociális kiadásokra -
ismertette a polgármester. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helyi érték

Közmunkához kötött segélykifizetések Mosonmagyaróváron

Csak az kaphat március elejétől Mosonmagyaróváron szociális segélyt, aki – ha felajánlják neki – közmunkát is végez. Elsőként hatvan rászoruló közül negyvenen fogadták el a felkínált munkát. Akik ezt megtagadták, azoktól megvonták a segélyt –írja a kisalföld.hu.

MTI Itthon

Kétszázezer forintos bírság a kerepesi iskolának

Az Oktatási Hivatal határozata alapján első lépcsőben kétszázezer forintos bírsággal sújtják a kerepesi iskola fenntartóját, ahol hat roma diáknak megtiltották, hogy bejárjanak az intézménybe és csak délutáni foglalkozásokon vehettek részt.

Magyar gazdaság

Segélymunkák

A kezdeményező Monokot követve egyre több önkormányzat szab rendeletben feltételt a szociális segély kifizetéséhez. Bár ez nem törvényes, kormányzati körökben is az abban foglaltakhoz hasonlító megoldásokon töprengenek.

Hét nap

Kerepes fizet

Több évfolyamon is elkülönítettek anyagi helyzetük szerint diákokat, jogellenesen folytattak le fegyelmi eljárásokat...

HavariaPress Itthon

Hadüzenet az ingyensegélynek

A megyei jogú városok kezdeményezik a szociális törvény módosítását - írja a Magyar Nemzet. Kezdeményezi a szociális törvényt a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - hangzott el a szövetség kétnapos közgyûlésén a Tolna megyei Tengelicén.

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk